Drugi trymestr potrafi dać w kość… bóle głowy, miednicy i zadyszka są dość częste przez zmiany hormonalne i rosnący brzuszek. Pomaga odpoczynek, delikatne spacery i spanie z poduszką między nogami. Jeśli ból głowy będzie bardzo dokuczał, najlepiej skonsultować się z lekarzem.
Trzymaj się ciepło!
Oj, trzeci trymestr potrafi zaskoczyć
Zadyszka, zmęczenie i częste wizyty w toalecie spowodowane kopniakami to niestety normalne na tym etapie. Pamiętaj o odpoczynku, lekkostrawnych posiłkach i łapaniu każdej chwili relaksu. Trzymamy kciuki, żeby te ostatnie tygodnie minęły spokojniej! ![]()
Mam ten sam termin ( 8 grudnia ) , ten sam problem ( przedwczesny poród ) i to samo imię chodzi nam po głowie ( Ignacy ) ![]()
U nas jedyny problem w tym momencie bóle spojenia i ogólnie brzucha, które utrudniają zazwyczaj poranki, wieczory a obrócić się w nocy masakra
niesamowity ból, na szczęście nie ciągły
Dziękuje bardzo ![]()
Pozdrawiam serdecznie!!!
Ja aktualnie 12 tydzień, od kilku dni przeszły mi mdłości i czuję się naprawdę dobrze
za równy tydzień mam prenatalne i trochę się nimi stresuję
Jestem w 13 tc
szybko leci… na prenatalnych byłam w poniedziałek - stres był bardzo dużo czekam na wyniki jeszcze ale lekarz mówił że po USG nie widzi niczego niepokojącego i wygląda wszystko dobrze
powiedział nam też że jak narazie widzi dziewczynkę więc rośnie nam mała księżniczka
mała była niezwykle ruchliwa ciężko było ją uchwycić ale przywieźliśmy piękne zdjęcie i dużo spokoju
jest jeszcze taka nutka niepokoju bo jeszcze mają nam wysłać na maila wyniki no ale trzymam się mocno tego co powiedział lekarz ![]()
24 tydzień czuję się bosko od początku ciąży ! Najpięknieszy stan w życiu ![]()
![]()
narazie przytyłam 3 kg, pierwsza ciąża
U nas aktualnie 12+5 i nadal nie do konca wierze, ze w brzuchu rosnie maly czlowiek
we wtorek czeka nas test podwojny i martwie sie czy maly bedzie nadal mial odpowiednia wielkosc zeby mozna bylo je wykonac. Niestety nie moglismy sie umowic wczesniej, a na 11+4 byl jeszcze za malutki ![]()
U mnie 20+5, we wtorek badania połówkowe. Jest lekki stres, bo na pierwszych wyszło wszystko ok, poza kiepskimi przepływami, które dały też wysokie ryzyko stanu przedrzucawkowego, biorę Acard od 14tc i mam nadzieję, że się coś polepszyło. Czuję się super, aczkolwiek czasami mam wrażenia, że zamieniłam się trochę w emerytkę. Często muszę odpoczywać, w plecach trochę łupie i pojawiły się nocne pielgrzymki do toalety.
Nie jest źle, dobiegam do końca oswajania się, że w brzuchu jest malutki Aleksander.
(walczę z tym od 13tc) Cieszę się każdym dniem, połowa za nami. ![]()
Jestem w 30tc wczoraj byłam na usg i nadal nie wiemy co będzie za każdym razem nogi na krzyż albo podwiniete pod pupkę mowimy ze to będzie niespodzianka i już chyba nie chce wiedzieć
Ooo, następnym razem może zjedz coś słodkiego, u mnie cukierki tak dziecko pobudziły że pokazał się chłopak. 29 tydzień, w piątek mam badania prenatalne 3, mam nadzieję że znowu się uda podpatrzeć co ma między nogami ![]()
Na słodkie mnie mdli nie mogę nic oprócz lodów te to mogę kilogramami jeść ale spróbuję. Przed samym badaniem kopało wierciło się a gdy się położyłam do usg okazało się ze juz sobie slodko spi
38 tc, coraz większe zmęczenie, częste pobudki w nocy, w poszukiwaniu wygodnej pozycji albo na toaletę
Chciałabym już urodzić ![]()
To nocne pobudki i wędrówki między łóżkiem a toaletą zna chyba każda przyszła mamusia. Trzymamy kciuki, żeby maluszek nie kazał Ci już długo czekać i żeby poród przebiegł spokojnie.
Hej dziewczyny jak się czujecie? Powiedzcie mi czy towarzyszą wam może coś takiego jak bóle menstruacyjne? Jestem obecnie w 19 tyg i co jakiś czas odczuwam taki ból. Czy to normalne? Głowa pracuje..
Jak najbardziej normalne, dziecko rośnie, potrzebuje miejsca i macica się powiększa, stąd takie bóle ![]()
Mialam tak samo, teraz jestem w 29 tyg i są bardziej intensywne, tak mnie ciągnie w podbrzuszu. Rozmawiałam z lekarzem, normalna sprawa
nie denerwuj się.
Jeśli mocno Cię to stresuje to zapytaj przy następnej wizycie, na pewno Cię to uspokoi, trzymam kciuki i dużo zdrówka ![]()
Wcześniej mialam niestety nie udane ciąże stąd niepokój miedzy innymi .. Dziękuję za odpowiedź! ![]()
Również życzę dużo zdrówka! ![]()
Jestem na końcówce 10 tygodnia, miałam może dwa dni które były po prostu ok (mogłam wstać z łóżka, wyjść z domu, zjeść coś sensownego). Ale wróciły nasilone mdłości i wymioty. Jestem załamana
nie biorę leków na te dolegliwości, bo boję się skutków ubocznych i później skutków ich odstawienia. Schudłam już ponad 7 kilogramów
38 tc czuje sie tragicznie z wszystko ciągnie boli ,zmęczenie straszne zgaga straszna do.tego psychika już wysłana za 4 dni planowane cc mam.juzns3rdecznie dosc
Współczuję Ci, całe szczęście jesteś już na końcówce tej przygody. Trzymam za Ciebie kciuki, będzie dobrze ![]()