Co czujecie w pierwszych miesiącach?

Cześć :slight_smile: zastanawiam się jakie są wasze objawy i co czujecie teraz ?
Jestem w 7tc według usg wyszło że tydzień jest różnicy między tym co liczyłam a rzeczywistością.
Główne objawy to mdłości, nieprzyjemny posmak w ustach, niechęć do kawy i większości jedzenia ból piersi senność i ten co mnie niepokoi to ból brzucha… boli mnie cały dół brzucha trochę jak przed okresem coś w stylu owulacji… kłuje rozpycha ciągnie.. też tak macie ? Co wy czujecie ?

Ja cały pierwszy trymestr przespałam, senność była nie do opisania nie umiałam nad tym panować ból jajnika kłucie i ból brzucha skurcze jak na okres do tego ból pleców i piersi więc nie stresuj się na spokojnie ja pytałam lekarza czy to normalne więc byłam uspokojona, ze tak jest powodzenia kochana ja już 22 tydzień :slight_smile:

1 polubienie

Hej! Miałam dokladnie to samo! Ostatnio ból brzucha odpuścił, choć pojawia się czasem przy nieco większym wysiłku…
Do tego jestem senna i znacznie szybciej się męczę.
Przytulam!

1 polubienie

w 7tc wlasnie sie u mnie wszystko zaczelo, mialam mdlosci, uczucie takiej monety w buzi, bol piersi, sennosc ze 24/7 na kanapie lub w lozku, rozdraznienie, placz, a bol brzucha jak na okres (bolalo bo wiazadla sie rozciagaja na naszego maluszka) - to normalne :relieved_face:
Powiem ci, ze pod koniec ciazy ten bol (dodatkowo w pachwinach) jest jeszcze bardziej intensywny haha :see_no_evil_monkey:

1 polubienie

To mnie pocieszyłaś :joy: no nie sądziłam że tak fatalnie będę się czuła :see_no_evil_monkey:

1 polubienie

Dziś zasnęłam w busie jak jechałam do pracy :joy::see_no_evil_monkey: przez to że tak czuję się zmęczona i nie mogę się skoncentrować boję się autem jeździć :see_no_evil_monkey:

nie pociesze, ale u mnie bylo coraz gorzej haha, do 14/15 tygodnia bardzo sie meczylam i nagle jak pstrykniecie palcem przeszlo :joy:

Hejka. Ja jest w 5 tc i narazie czasami senność, lekkie ukłucia podbrzusza, czasami ból piersi i wyostrzony zapach . Więc czas pokaże co dalej :grinning_face_with_smiling_eyes: narazie niech się groszek pokaże :hugs: