Starania o drugiego maluszka

Cześć dziewczyny! :grinning: Zapraszam wszystkie, które chcą pogadać o staraniach o drugie dziecko! U mnie właśnie zaczyna się 6 cykl… Nie jest łatwo, ale wierzę, że kolejny miesiąc przyniesie coś dobrego!

5 polubień

Hej ja właśnie zaczęłam z mężem także starać o 2 dziecko, mam już rocznego synka. Myślę że tobie też się uda . O poprzednia ciążę mimo dużych problemów staraliśmy się 7 miesięcy . Trzymam kciuki :heart:

6 polubień

Ewelina, super, że tworzysz takie miejsce do rozmów! :yellow_heart: Ja też trzymam kciuki za ten cykl – może właśnie ten okaże się szczęśliwy! :sparkles: Wiem, że starania mogą być emocjonalną kolejką górską, zwłaszcza gdy trwa to dłużej, niż się spodziewałyśmy… Ale każda próba to krok bliżej do celu!

Jak się czujesz w tych staraniach? Robisz jakieś dodatkowe badania, wspomagasz się suplementami czy raczej idziesz na luz? :blush:

Tak biorę witaminy ciążowe metylowane z względu na Trombofilie oraz Duphaston . Jak na razie nie wiem czy się udało chociaż od 4 dni czuje się dziwnie ale staram się nie nastawiać bo wiele objawów wywołuje sam Duphaston .

Kibicujemy i trzymamy mocno kciuki!

1 polubienie

@ewelina.sukowska1 ooo to może być dobry znak! :star_struck: Ale rozumiem Cię totalnie – Duphaston potrafi nieźle namieszać i dać objawy „jakby co” :sweat_smile: Mimo wszystko trzymam kciuki, bo kto wie, może tym razem to jednak TO? :sparkles:

A kiedy planujesz testować? Masz jakiś magiczny dzień, czy czekasz do spóźnienia @#$% okresu? :smirk: I jak się czujesz poza tym „dziwnym” stanem – bardziej zmęczona, senna, czy coś jeszcze?

Ja zawsze próbuję się nie nakręcać, ale wiadomo, jak to wychodzi… :joy::yellow_heart:

1 polubienie

Hej będę testować od niedzieli bo będę 8 dni po owulacji … I tak zdaje sobie sprawę że to wcześnie ( z moim synem test pozytywnie wyszedł już 9 dni po owulacji ) .
Jeśli chodzi o objawy to mam

• kłucie oraz bóle podbrzusza i w pochwie
  • mdłości
  • podwyższona temperatura
  • zmęczenie mocne ( dziś 2 h drzemka w ciągu dnia )

Sama nie wiem co myśleć … Przy duphastonie zaszłam w ciążę z synem ale też nie chce się nakręcać że to rzeczywiście mogą być objawy ciąży

Czesc my staramy sie Już rok i nic czuje że już nie będę miała dzieci straciłam nadzieje😥

3 polubienia

Hej Roksana :kissing_heart: myślę, że te dwie kreseczki dopiero przed Tobą :kissing_heart: długo się już staracie o fasolkę i wiem doskonale że najgorsze to stracić nadzieje… wierz mi na słowo wszystko jest przed Tobą :heart: może warto jeden cykl odpuścić pojechać na wakacje- weekend w nowe miejsce żeby głowa trochę odpoczęła ? Wiem że łatwo sie pisze takie rzeczy ale wszystko to mówię z doświadczenia. Wiem, że taka chwila wytchnienia pozwala dużo zdziałać :heart: wierzę w Ciebie więc i Ty nie przestawaj :kissing_heart::heart:

6 polubień

Dziękuję bardzo za mile słowa i za wsparcie i za wierzeniem we mnie​:heart::heart::pleading_face::pleading_face:

5 polubień

Rozumiem, jak może być Ci ciężko, ale proszę, nie trać nadziei… Rok starań to długi czas, ale wciąż jest szansa! Może warto skonsultować się z lekarzem, zrobić jakieś badania, żeby sprawdzić, czy wszystko jest w porządku? Czasem organizm potrzebuje trochę wsparcia. A jeśli potrzebujesz się wygadać, zawsze możesz tu liczyć na wsparcie! Trzymam za Ciebie mocno kciuki! :sparkles:

3 polubienia

W tym rzecz ze już straciłam nadzieje już sie poddałam misli mnie wykończą ale dzienkuje Ci i wszystkim za mile wsparcie :heart:

Trzymajcie kciuki dziewczyny dziś u mnie owulacja i mam nadzieję że będzie dobrze :heart:

W wtorek byłam u ginekologa i miałam pęcherzyk 17 mm dominujący na prawym jajniku

5 polubień

Trzymamy kciuki z całych sił!

Mam nadzieję że owulacja będzie jednak chociaż mój organizm od jakiegoś czasu to różne rzeczy potrafi odwalać . Jak na razie w wtorek mam kontrolę u ginekologa więc zobaczymy . Trzymajcie kciuki

1 polubienie

Cześć dziewczyny ! :smiley: mam pytanie do Was odnośnie testu owulacyjnego… no niby wiem ale zastanawia mnie jedno. Jak u Ewelinki moj test wczoraj rano pokazał na tym samym teście swoją drogą :joy: bardzo intensywna drugą kreskę- mocniejsza jak u Ciebie. W nocy sie postaraliśmy o fasolkę dzis test już pokazuje jaśniejsza kreskę od testowej.. jak myślicie owulacja była wczoraj i dziś już spada LH ? Niby owulacja ma nastąpić od 12-36h ale jakoś nirtuje mnie to pytanie

3 polubienia

Hej może tak być że owulacja będzie dziś bądź jutro zazwyczaj po peeku Lh w ciągu 24-36 godzin jest owulacja . Jeśli masz możliwość zawsze możesz iść do ginekologa na USG wtedy wszystko będzie wiadomo . Ja bym dla pewności jeszcze 1-2 dni przesadzała testy owulacyjne czy napewno już jest po wyrzucie lh . Trzymam kciuki mocno i daj znać w razie czego

5 polubień

A dam :joy: czekam też na wieści od Ciebie :face_blowing_a_kiss: coś czuję że będziemy się cieszyć :joy:

2 polubienia

Cześć dziewczyny :smiling_face_with_three_hearts: ile zazwyczaj trwają wasze cykle miesiączkowe i kiedy wypada wasza owulacja? Ja ostatnio na zaćmienie księżyca dostałam, i to krwawego, więc chyba pora pogodzić się z faktem że jestem czarownicą :woman_mage:v Buziaki :face_blowing_a_kiss:

3 polubienia

Hejka :pregnant_woman: właśnie się przebudziłam, i patrzę że dobry temat bo tak się składa że ` wypadła ci tak samo miesiączka jak mi :rofl: Co dwie wiedźmy, to nie jedna :smiling_face_with_sunglasses: Chyba pora założyć tu jakiś sabat dla dziewczyn księżyca :heart_with_arrow:

9 polubień