Cześć dziewczyny! Zapraszam wszystkie, które chcą pogadać o staraniach o drugie dziecko! U mnie właśnie zaczyna się 6 cykl… Nie jest łatwo, ale wierzę, że kolejny miesiąc przyniesie coś dobrego!
Hej ja właśnie zaczęłam z mężem także starać o 2 dziecko, mam już rocznego synka. Myślę że tobie też się uda . O poprzednia ciążę mimo dużych problemów staraliśmy się 7 miesięcy . Trzymam kciuki
Ewelina, super, że tworzysz takie miejsce do rozmów! Ja też trzymam kciuki za ten cykl – może właśnie ten okaże się szczęśliwy!
Wiem, że starania mogą być emocjonalną kolejką górską, zwłaszcza gdy trwa to dłużej, niż się spodziewałyśmy… Ale każda próba to krok bliżej do celu!
Jak się czujesz w tych staraniach? Robisz jakieś dodatkowe badania, wspomagasz się suplementami czy raczej idziesz na luz?
Tak biorę witaminy ciążowe metylowane z względu na Trombofilie oraz Duphaston . Jak na razie nie wiem czy się udało chociaż od 4 dni czuje się dziwnie ale staram się nie nastawiać bo wiele objawów wywołuje sam Duphaston .
Kibicujemy i trzymamy mocno kciuki!
@ewelina.sukowska1 ooo to może być dobry znak! Ale rozumiem Cię totalnie – Duphaston potrafi nieźle namieszać i dać objawy „jakby co”
Mimo wszystko trzymam kciuki, bo kto wie, może tym razem to jednak TO?
A kiedy planujesz testować? Masz jakiś magiczny dzień, czy czekasz do spóźnienia @#$% okresu? I jak się czujesz poza tym „dziwnym” stanem – bardziej zmęczona, senna, czy coś jeszcze?
Ja zawsze próbuję się nie nakręcać, ale wiadomo, jak to wychodzi…
Hej będę testować od niedzieli bo będę 8 dni po owulacji … I tak zdaje sobie sprawę że to wcześnie ( z moim synem test pozytywnie wyszedł już 9 dni po owulacji ) .
Jeśli chodzi o objawy to mam
- kłucie oraz bóle podbrzusza i w pochwie
- mdłości
- podwyższona temperatura
- zmęczenie mocne ( dziś 2 h drzemka w ciągu dnia )
Sama nie wiem co myśleć … Przy duphastonie zaszłam w ciążę z synem ale też nie chce się nakręcać że to rzeczywiście mogą być objawy ciąży
Czesc my staramy sie Już rok i nic czuje że już nie będę miała dzieci straciłam nadzieje😥
Hej Roksana myślę, że te dwie kreseczki dopiero przed Tobą
długo się już staracie o fasolkę i wiem doskonale że najgorsze to stracić nadzieje… wierz mi na słowo wszystko jest przed Tobą
może warto jeden cykl odpuścić pojechać na wakacje- weekend w nowe miejsce żeby głowa trochę odpoczęła ? Wiem że łatwo sie pisze takie rzeczy ale wszystko to mówię z doświadczenia. Wiem, że taka chwila wytchnienia pozwala dużo zdziałać
wierzę w Ciebie więc i Ty nie przestawaj
Dziękuję bardzo za mile słowa i za wsparcie i za wierzeniem we mnie:heart:
Rozumiem, jak może być Ci ciężko, ale proszę, nie trać nadziei… Rok starań to długi czas, ale wciąż jest szansa! Może warto skonsultować się z lekarzem, zrobić jakieś badania, żeby sprawdzić, czy wszystko jest w porządku? Czasem organizm potrzebuje trochę wsparcia. A jeśli potrzebujesz się wygadać, zawsze możesz tu liczyć na wsparcie! Trzymam za Ciebie mocno kciuki!
W tym rzecz ze już straciłam nadzieje już sie poddałam misli mnie wykończą ale dzienkuje Ci i wszystkim za mile wsparcie
Trzymajcie kciuki dziewczyny dziś u mnie owulacja i mam nadzieję że będzie dobrze
W wtorek byłam u ginekologa i miałam pęcherzyk 17 mm dominujący na prawym jajniku
Trzymamy kciuki z całych sił!
Mam nadzieję że owulacja będzie jednak chociaż mój organizm od jakiegoś czasu to różne rzeczy potrafi odwalać . Jak na razie w wtorek mam kontrolę u ginekologa więc zobaczymy . Trzymajcie kciuki
Cześć dziewczyny ! mam pytanie do Was odnośnie testu owulacyjnego… no niby wiem ale zastanawia mnie jedno. Jak u Ewelinki moj test wczoraj rano pokazał na tym samym teście swoją drogą
bardzo intensywna drugą kreskę- mocniejsza jak u Ciebie. W nocy sie postaraliśmy o fasolkę dzis test już pokazuje jaśniejsza kreskę od testowej.. jak myślicie owulacja była wczoraj i dziś już spada LH ? Niby owulacja ma nastąpić od 12-36h ale jakoś nirtuje mnie to pytanie
Hej może tak być że owulacja będzie dziś bądź jutro zazwyczaj po peeku Lh w ciągu 24-36 godzin jest owulacja . Jeśli masz możliwość zawsze możesz iść do ginekologa na USG wtedy wszystko będzie wiadomo . Ja bym dla pewności jeszcze 1-2 dni przesadzała testy owulacyjne czy napewno już jest po wyrzucie lh . Trzymam kciuki mocno i daj znać w razie czego
A dam czekam też na wieści od Ciebie
coś czuję że będziemy się cieszyć
Cześć dziewczyny ile zazwyczaj trwają wasze cykle miesiączkowe i kiedy wypada wasza owulacja? Ja ostatnio na zaćmienie księżyca dostałam, i to krwawego, więc chyba pora pogodzić się z faktem że jestem czarownicą
v Buziaki
Hejka właśnie się przebudziłam, i patrzę że dobry temat bo tak się składa że ` wypadła ci tak samo miesiączka jak mi
Co dwie wiedźmy, to nie jedna
Chyba pora założyć tu jakiś sabat dla dziewczyn księżyca