Jak się dziś czujecie kochane?

Cześć dziewczyny dajcie znać jak się dziś czujecie?

1 polubienie

Ogólnie dobrze :see_no_evil_monkey: Dziś pierwsze wymioty, do tej pory tylko nudności :see_no_evil_monkey:

2 polubienia

U mnie dziś nieco słabo bo zmęczenie i migrena a dodatkowo ciągle głodna . Ale na szczęście daje radę :heart:
Początki ciąży nie zawsze są łatwe

3 polubienia

U mnie ciężko. 5tc + 3 niestrawność totalna, ciężkość ogromna na żołądku. Do tego zrobiłam wczoraj glukozę na czczo i wyszła 96 - mam nadzieję że to skok po świętach, bo dzień wcześniej sobie pozwoliłam na serniczek i trochę chipsów. Tydzień temu wynik 84. Już się martwię, że będzie zaraz insulina. :pleading_face::pleading_face::pleading_face:

1 polubienie

Spokojnie będzie dobrze . Musisz tylko uważać i kontrolować te glukozę . A jeśli masz wątpliwości to najlepiej porozmawiaj z swoim lekarzem

3 polubienia

Często nie mamy wpływu na ten cukier na czczo. Mi się udawało 2 mc , od tygodnia insulina.trzymam za Ciebie kciuki! Ale Jakby co strach ma wielkie oczy.. nie jest zła ta insu :blush:

2 polubienia

Pierwsza wizytę mam dopiero pod koniec 6go tygodnia, myślicie, że to nie będzie za późno na reakcję odnośnie tego cukru? :pleading_face:

1 polubienie

A ja się lekko stresuje… jestem po pierwszym transferze w procedurze IVF… na ostatniej wizycie nie było jeszcze widać zarodka ( był to koniec 5 tygodnia) i teraz czekamy do poniedziałku na kolejną wizytę i kolejne USG aby w końcu zobaczyć czy zarodek się rozwija prawidłowo.
Z jednej strony staram się myśleć pozytywnie, ale niestety nie zawsze się udaje :confused:

4 polubienia

Pojawiły się bóle pleców które nie pozwalają spać, zastój w nerce utrzymujący się od 19tc , lekki sen i wróciło zmęczenie z pierwszego trymestru , aktualnie 28+5 :face_with_peeking_eye:

2 polubienia

Masz jakieś sposoby na złagodzenie bóli pleców? :smiling_face:

Hej! Jesteśmy wszyscy z Tobą! :blush: nic dziwnego, że lekko się stresujesz to zupełnie normalne! zdarza się, że zarodek “chowa się” przed pierwszym USG, a potem pięknie się pokazuje już w 6. czy 7. tygodniu. Czekanie do poniedziałku to prawdziwa próba cierpliwości! Daj nam koniecznie znać jak sytuacja! Dużo spokoju dla Ciebie! :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

Nie martw się na zapas! :heart_hands: Pod koniec 6. tygodnia to wciąż dobry czas!

Do tej pory korzystałam z piłki ale po wizycie u lekarza musiałam z niej na razie zrezygnować, dlatego szukam sposobu na sen bez bólu pleców.
Korzystam z dedykowanej poduszki dla kobiet w ciąży ale niestety to wciąż za mało :pleading_face:

Kasiu czy stosujesz może jakieś sposoby, aby złagodzić nudności? :smiling_face:

a myślałaś może o masażu dedykowanym oczywiście dla kobiet w ciąży w celu złagodzenia bólu?

Oj i to jak dla mnie wielka próba cierpliwości :slightly_smiling_face: i o ile w ciągu dnia jak coś robię to o tym nie myślę że jeszcze tyle czekania to wieczorem się już zastanawiam czy wszystko jest ok i dalej dobrze rośnie :rofl::joy: bo na tak wczesnym etapie to nawet jakiś specjalnych objawów nie mam :rofl::joy:

1 polubienie

Ja jestem w 19tyg i pojawiły się u mnie okropne bóle podbrzusza, prawdopodobnie wywołane przez powiększającego się mięśniaka :downcast_face_with_sweat: już od trzech dni mnie męczy, czy ktoś miał podobnie? Czy ten ból już zostanie do końca ciąży? :cry:

1 polubienie

Wraz z trzecim trymestrem wróciły (takie same jak w pierwszym trymestrze) ogromne wahania nastroju, o wszystko potrafię się rozpłakać, wrażliwość i to że z niczego potrafi zepsuć mi się humor :face_with_peeking_eye:

2 polubienia

No to zarodek udało się zobaczyć wczoraj :slightly_smiling_face: niestety przy okazji wizyty w szpitalu bo zaczęłam delikatnie krwawić z dróg rodnych. Na szczęście to nic groźnego, z „maleństwem” wszystko ok, ale zostałam w szpitalu na obserwacji.

2 polubienia

Cieszemy się, że z maleństwem wszystko w porządku! :heart: Dobrze, że trafiłaś pod opiekę i teraz możesz spokojnie odpoczywać. Trzymamy za Was mocno kciuki i wysyłam dużo dobrych myśli! Oby już wszystko było spokojnie. @BeaBox1