Cześć dziewczyny dajcie znać jak się dziś czujecie?
Ogólnie dobrze
Dziś pierwsze wymioty, do tej pory tylko nudności ![]()
U mnie dziś nieco słabo bo zmęczenie i migrena a dodatkowo ciągle głodna . Ale na szczęście daje radę ![]()
Początki ciąży nie zawsze są łatwe
U mnie ciężko. 5tc + 3 niestrawność totalna, ciężkość ogromna na żołądku. Do tego zrobiłam wczoraj glukozę na czczo i wyszła 96 - mam nadzieję że to skok po świętach, bo dzień wcześniej sobie pozwoliłam na serniczek i trochę chipsów. Tydzień temu wynik 84. Już się martwię, że będzie zaraz insulina. ![]()
![]()
![]()
Spokojnie będzie dobrze . Musisz tylko uważać i kontrolować te glukozę . A jeśli masz wątpliwości to najlepiej porozmawiaj z swoim lekarzem
Często nie mamy wpływu na ten cukier na czczo. Mi się udawało 2 mc , od tygodnia insulina.trzymam za Ciebie kciuki! Ale Jakby co strach ma wielkie oczy.. nie jest zła ta insu ![]()
Pierwsza wizytę mam dopiero pod koniec 6go tygodnia, myślicie, że to nie będzie za późno na reakcję odnośnie tego cukru? ![]()
A ja się lekko stresuje… jestem po pierwszym transferze w procedurze IVF… na ostatniej wizycie nie było jeszcze widać zarodka ( był to koniec 5 tygodnia) i teraz czekamy do poniedziałku na kolejną wizytę i kolejne USG aby w końcu zobaczyć czy zarodek się rozwija prawidłowo.
Z jednej strony staram się myśleć pozytywnie, ale niestety nie zawsze się udaje ![]()
Pojawiły się bóle pleców które nie pozwalają spać, zastój w nerce utrzymujący się od 19tc , lekki sen i wróciło zmęczenie z pierwszego trymestru , aktualnie 28+5 ![]()
Masz jakieś sposoby na złagodzenie bóli pleców? ![]()
Hej! Jesteśmy wszyscy z Tobą!
nic dziwnego, że lekko się stresujesz to zupełnie normalne! zdarza się, że zarodek “chowa się” przed pierwszym USG, a potem pięknie się pokazuje już w 6. czy 7. tygodniu. Czekanie do poniedziałku to prawdziwa próba cierpliwości! Daj nam koniecznie znać jak sytuacja! Dużo spokoju dla Ciebie! ![]()
Nie martw się na zapas!
Pod koniec 6. tygodnia to wciąż dobry czas!
Do tej pory korzystałam z piłki ale po wizycie u lekarza musiałam z niej na razie zrezygnować, dlatego szukam sposobu na sen bez bólu pleców.
Korzystam z dedykowanej poduszki dla kobiet w ciąży ale niestety to wciąż za mało ![]()
Kasiu czy stosujesz może jakieś sposoby, aby złagodzić nudności? ![]()
a myślałaś może o masażu dedykowanym oczywiście dla kobiet w ciąży w celu złagodzenia bólu?
Oj i to jak dla mnie wielka próba cierpliwości
i o ile w ciągu dnia jak coś robię to o tym nie myślę że jeszcze tyle czekania to wieczorem się już zastanawiam czy wszystko jest ok i dalej dobrze rośnie ![]()
bo na tak wczesnym etapie to nawet jakiś specjalnych objawów nie mam ![]()
![]()
Ja jestem w 19tyg i pojawiły się u mnie okropne bóle podbrzusza, prawdopodobnie wywołane przez powiększającego się mięśniaka
już od trzech dni mnie męczy, czy ktoś miał podobnie? Czy ten ból już zostanie do końca ciąży? ![]()
Wraz z trzecim trymestrem wróciły (takie same jak w pierwszym trymestrze) ogromne wahania nastroju, o wszystko potrafię się rozpłakać, wrażliwość i to że z niczego potrafi zepsuć mi się humor ![]()
No to zarodek udało się zobaczyć wczoraj
niestety przy okazji wizyty w szpitalu bo zaczęłam delikatnie krwawić z dróg rodnych. Na szczęście to nic groźnego, z „maleństwem” wszystko ok, ale zostałam w szpitalu na obserwacji.
Cieszemy się, że z maleństwem wszystko w porządku!
Dobrze, że trafiłaś pod opiekę i teraz możesz spokojnie odpoczywać. Trzymamy za Was mocno kciuki i wysyłam dużo dobrych myśli! Oby już wszystko było spokojnie. @BeaBox89