Cześć dziewczyny dajcie znać jak się dziś czujecie?
Ogólnie dobrze Dziś pierwsze wymioty, do tej pory tylko nudności
U mnie dziś nieco słabo bo zmęczenie i migrena a dodatkowo ciągle głodna . Ale na szczęście daje radę
Początki ciąży nie zawsze są łatwe
U mnie ciężko. 5tc + 3 niestrawność totalna, ciężkość ogromna na żołądku. Do tego zrobiłam wczoraj glukozę na czczo i wyszła 96 - mam nadzieję że to skok po świętach, bo dzień wcześniej sobie pozwoliłam na serniczek i trochę chipsów. Tydzień temu wynik 84. Już się martwię, że będzie zaraz insulina.
Spokojnie będzie dobrze . Musisz tylko uważać i kontrolować te glukozę . A jeśli masz wątpliwości to najlepiej porozmawiaj z swoim lekarzem
Często nie mamy wpływu na ten cukier na czczo. Mi się udawało 2 mc , od tygodnia insulina.trzymam za Ciebie kciuki! Ale Jakby co strach ma wielkie oczy.. nie jest zła ta insu
Pierwsza wizytę mam dopiero pod koniec 6go tygodnia, myślicie, że to nie będzie za późno na reakcję odnośnie tego cukru?
A ja się lekko stresuje… jestem po pierwszym transferze w procedurze IVF… na ostatniej wizycie nie było jeszcze widać zarodka ( był to koniec 5 tygodnia) i teraz czekamy do poniedziałku na kolejną wizytę i kolejne USG aby w końcu zobaczyć czy zarodek się rozwija prawidłowo.
Z jednej strony staram się myśleć pozytywnie, ale niestety nie zawsze się udaje
Pojawiły się bóle pleców które nie pozwalają spać, zastój w nerce utrzymujący się od 19tc , lekki sen i wróciło zmęczenie z pierwszego trymestru , aktualnie 28+5
Masz jakieś sposoby na złagodzenie bóli pleców?
Hej! Jesteśmy wszyscy z Tobą! nic dziwnego, że lekko się stresujesz to zupełnie normalne! zdarza się, że zarodek “chowa się” przed pierwszym USG, a potem pięknie się pokazuje już w 6. czy 7. tygodniu. Czekanie do poniedziałku to prawdziwa próba cierpliwości! Daj nam koniecznie znać jak sytuacja! Dużo spokoju dla Ciebie!
Nie martw się na zapas! Pod koniec 6. tygodnia to wciąż dobry czas!
Do tej pory korzystałam z piłki ale po wizycie u lekarza musiałam z niej na razie zrezygnować, dlatego szukam sposobu na sen bez bólu pleców.
Korzystam z dedykowanej poduszki dla kobiet w ciąży ale niestety to wciąż za mało
Kasiu czy stosujesz może jakieś sposoby, aby złagodzić nudności?
a myślałaś może o masażu dedykowanym oczywiście dla kobiet w ciąży w celu złagodzenia bólu?
Oj i to jak dla mnie wielka próba cierpliwości i o ile w ciągu dnia jak coś robię to o tym nie myślę że jeszcze tyle czekania to wieczorem się już zastanawiam czy wszystko jest ok i dalej dobrze rośnie
bo na tak wczesnym etapie to nawet jakiś specjalnych objawów nie mam
Ja jestem w 19tyg i pojawiły się u mnie okropne bóle podbrzusza, prawdopodobnie wywołane przez powiększającego się mięśniaka już od trzech dni mnie męczy, czy ktoś miał podobnie? Czy ten ból już zostanie do końca ciąży?
Wraz z trzecim trymestrem wróciły (takie same jak w pierwszym trymestrze) ogromne wahania nastroju, o wszystko potrafię się rozpłakać, wrażliwość i to że z niczego potrafi zepsuć mi się humor
No to zarodek udało się zobaczyć wczoraj niestety przy okazji wizyty w szpitalu bo zaczęłam delikatnie krwawić z dróg rodnych. Na szczęście to nic groźnego, z „maleństwem” wszystko ok, ale zostałam w szpitalu na obserwacji.
Cieszemy się, że z maleństwem wszystko w porządku! Dobrze, że trafiłaś pod opiekę i teraz możesz spokojnie odpoczywać. Trzymamy za Was mocno kciuki i wysyłam dużo dobrych myśli! Oby już wszystko było spokojnie. @BeaBox1