Dziewczyny jak wygląda u was waga? Jak to było do 22 tc ? Ile przytyłyście ? Czy w ogóle przytyłyście do tego czasu? Jak się czujecie?
W 22 tc miałam +4kg, ale przez wymioty przez cały pierwszy trymestr najpierw schudłam. Wtedy czułam się bardzo dobrze, miałam dużo siły. Aktualnie 35 tc +10kg, upały dają się we znaki, nogi i dłonie puchną i czuję mega zmęczenie.
Dziś dokładnie 22+5. Przytyłam 10 kilo
Początki ciąży były ciężkie, cały czas czułam się głodna,budziłam się w nocy żeby coś przekąsić . Od II trymestru wszytsko się uspokoiło i mam wrażenie że nie tyje tu i ówdzie , tylko brzuszek rośnie
Ja mam dzisiaj 22tc+4 i również przytyłam 10kg! jednak głód mnie nie opuszcza, mogłabym jeść bez przerwy
U mnie 21+ 2 i waga + 4 kg. Za wiele się nie zmieniło jeśli chodzi o jedzenie, nie potrzebuję podjadać i piję dużo wody
Ja w 22 tyg miałam +10kg, w 1 trymestrze nie wymiotowałam, za to miałam takie mdłości, że jak zjadłam to było źle, ale jak nie zjadłam to jeszcze gorzej teraz jestem w 33tyg i liczę, że zatrzymam się z wagą max +20kg
ja jestem aktualnie w 18tc. Przez cala ciaze zero mdlosci, jedzenie nigdy nie smakowalo tak dobrze jak teraz:smiling_face_with_tear: aktualnie +5kg.
U mnie 29 TC i na razie +7kg. Rozpoczynam 3.trymestr w którym przybiera się najszybciej i trochę się obawiam szczerze mówiąc. Z jednej strony cieszę się że dzidzia rośnie, ale też już mam z tyłu głowy myśli czy uda się wrócić do formy..
No ja właśnie to samo. Jestem w 22 tc + 5 , i mam 3 kg na plusie ale wiem że zaraz wejdę w 3 trymestr i się zacznie . Wiem , że to nie jest najważniejsze . Ale mówię typowo o kwestii samopoczucia i tego ciała które się zmienia chciałabym po wrócić do formy , bo mam wesele po 6 mc od porodu i tu się pojawia pytania czy w takim okresie można wrócić do formy po porodzie
czy nie będzie przeciwwskazań medycznych np cesarka, krocze itd . Ja mam ciążę leżącą z krwiakiem to też zdaje sobie sprawę jak to pójdzie w górę
Jak to lubią mówić lekarze „ciężko to przewidzieć i zależy” Dla mnie pocieszeniem jest fakt, że przy karmieniu piersią spala się dużo kalorii, bo jest to wymagające fizycznie. Większość moich koleżanek po ciąży jest szczuplejsza niż przed i to tak czasem 2 rozmiary. Głównie przez karmienie ale też bieganie za dzieciakiem ;). Na pewno trzeba dać sobie czas i dużo zrozumienia, to na pewno nie będzie szybki proces
Mamy ten sam termin i przytyłam tyle samo 10kg na plusie
Ja 13+5 i mam 8kg na plusie
U mnie 16+1 i przytyłam 200g. Nie wymiotowałam, ale też nie jem więcej niż przed ciążą.
Ja mam 25 tygodni i dopiero +5 kg. Boje sie że to za mało i że jest to niezdrowe dla dziecka ale mimo że staram sie jeść troche wiecej niz przed ciążą to cały czas jest też strach przed zbyt dużym przytyciem i pozniejszym powrotem do wagi.
Ja 29+1 i 8,5kg na plusie. Jeszcze bez większego puchnięcia. Niestety upały dają się we znaki i często kręci się w głowie. Uważajcie na siebie
Najważniejsze że dziecko się rozwija prawidłowo
W 1 trymestrze schudłam 3 kg, teraz jestem w 30 tc i łącznie przytyłam 7kg. Mała w tamtym tygodniu ważyła już 1665 także spore dziecko
Ja w 22 tygodniu miałam +4kg na plusie. Teraz już przy 30 tc +8kg mniej więcej ale samopoczucie bardzo dobre. Generalnie nie mam jakichś dokuczliwych dolegliwości, poza tym, że musiałam mieć założoną sondę DJ do nerki i ona mi trochę dokucza ostatnio.
Ja 20 tydzień +2kg. Jem wiecej, ale staram się jak najmniej przetworzone, niestety po coś słodkiego siegam codziennie. A co sądzicie o genetycznej tendencji do tycia w ciąży? Prawda czy mit? U mnie wszystkie siostry przed ciążą były bardzo szczupłe, a w ciąży tyly nawet 20, 30kg.
Ja jestem w 24 tygodniu i przytyłam 5kg. W 1 trymestrze często wymiotowałam, teraz się to trochę uspokoiło i zaczynam mieć większy apetyt, ale tez się trochę obawiam że zaraz zacznę tyć jak szalona. Staram się nie przesadzać z jedzeniem ale wiadomo że czasami ciężko się powstrzymać