Jak się dziś czujecie kochane?

To zupełnie normalne, zwłaszcza w trzecim trymestrze! :white_heart: Hormony potrafią naprawdę nieźle namieszać w emocjach. Pamiętaj, że masz prawo do takich uczuć to wielka zmiana dla ciała i głowy. Przytulamy mocno i życzymy dużo spokoju i ciepła na ten ostatni etap!

Przykro nam, że musisz się z tym zmagać… :pensive_face: Niestety mięśniaki w ciąży mogą dawać takie dolegliwości, zwłaszcza gdy rosną razem z macicą. Wiele zależy od ich wielkości i położenia czasem ból z czasem się zmniejsza, a czasem trzeba go po prostu łagodnie “przetrwać” pod kontrolą lekarza. Jeśli tylko masz możliwość, odpoczywaj jak najwięcej i nie bój się konsultować każdej zmiany z lekarzem. Trzymamy kciuki, żeby szybko było lepiej!

Ujdzie w tłoku, głównie zgaga i brak mocy.

1 polubienie

jak sobie radzisz ze zgagą? :smiling_face: @Paulinka

Od wczoraj dokucza mi bol przy siadaniu w okolicach krocza. Po prawej stronie wyskoczylo mi pod skora cos na ksztalt sliwki i to wlasnie to tak boli. Nie wiem czy to jakies poluzowane miesnie ktore sie obsunely na dol czy powinnam sie martwic. Poki co upierdliwe, ale wizyta u lekarza we wtorek wiec bede konsultowac co to takiego.

Migdały mi pomagają, a jak nie mam to jestem w stanie wytrzymać po prostu. Mówię sobie, że są gorsze objawy, trudności i bóle i zgaga przy tym wszystkim jest super :joy:

11 tydzień.. w czwartek pierwsze badanie prenatalne, więc lekki stres. Czuję się fatalnie, zmęczenie, wymioty rano i wieczorem, cały dzień jest mi niedobrze. Są momenty, w których jest w miarę okej, ale to rzadkość :worried: każdy dzień taki sam od 7 tygodnia.

1 polubienie

W ramach pocieszenia u mnie wszystko ustało praktycznie z dnia na dzień od zakończenia pełnych 12 tc :heart: teraz jestem w 14 tygodniu brak wymiotów, dużo energii chociaż i tak więcej śpię ale mam znów ochotę na sport, zachcianki w postaci pomidorów których od dziecka nienawidzę :rofl: ostatnio zapomniałam zjeść kolacji bo apetyt wrócił mi sprzed ciąży czyli włączył mi się niejadek jak wcześniej i faktycznie obudziłam się z bólem żołądka i było mi niedobrze ale to z głodu więc nie zapominaj o posiłkach :grinning_face_with_smiling_eyes: piękne włosy no po prostu inne życie :grinning_face_with_smiling_eyes: może piersi dalej bolą :upside_down_face: poczekaj jeszcze chwile a zobaczysz że to tylko pierwszy trymestr później jest zdecydowanie lżej :face_blowing_a_kiss:

1 polubienie

Rozumiemy Cię to normalne, że w tym okresie czujesz się tak źle. Daj znać, jak poszło na badaniach i jak się czujesz po nich