Zgaga w ciąży co robić

Dziewczyny czy wy też macie taki problem? Proszę o jakieś porady, może ktoś ma coś sprawdzonego! :confused:

4 polubienia

Ja biorę leki na zgagę, ale i tak nie pomaga

1 polubienie

Ja to mam zgagę ZAWSZE po kolacji masakra

1 polubienie

Nie tylko ty Nefretete słuchaj, ja po każdym posiłku

Jeśli chodzi o zgagę to dobrym pomysłem jest jedzenie w małych porcjach po prostu unikajcie dużych posiłków, które mogą nadmiernie obciążać żołądek. Lepiej jeść częściej, ale w mniejszych ilościach oraz oczywiście unikanie tłustych i ciężkostrawnych potraw. Dajcie znać czy znacie jeszcze jakieś sposoby na radzenie sobie z zgagą?

W moim przypadku najskuteczniejszy jest kefir ! Narzeczony jak ma zgagę to też stosuje i mu pomaga. Dodatkowo jest bardzo zdrowy. Zawsze mam zapas w lodówce, a gdy go zabraknie to w ostateczności szklanka mleka lub maślanka. Żadne leki nie są tak skuteczne jak kefir.

1 polubienie

najlepsze to co naturalne! :]

Moja Pani ginekolog powiedziała, że właśnie produkty mleczne ale też ogórek zielony łagodzi nieco zgagę :innocent:

1 polubienie

i jak u Ciebie się sprawdza ogórek zielony? @Emi

Pomaga na ten moment, jestem w 28 tygodniu i nie jest to jeszcze bardzo uciążliwa zgada :slightly_smiling_face:

1 polubienie

Ja piłam sodę z wodą i pomagało :slight_smile:

1 polubienie

Cieszymy się! :smiling_face: w naszej aplikacji tworzymy dla Was na bieżąco nowe treści, także bądźcie czujne! :smiling_face:

Cześć czy konsultowałaś taką opcję zwalczania zgagi z lekarzem? :smiling_face: Podpytujemy, ponieważ jej stosowanie w ciąży nie jest zalecane bez konsultacji z lekarzem. Zbyt częste jej spożywanie może prowadzić do zaburzeń elektrolitowych, podwyższenia ciśnienia krwi czy zaburzeń równowagi kwasowo-zasadowej. Bezpieczniejszym rozwiązaniem w przypadku zgagi w ciąży jest stosowanie mniejszych, bardziej naturalnych zmian w diecie (np. unikanie tłustych, ostrych potraw) i picie wody w mniejszych ilościach, zamiast dużych porcji na raz.