Dziewczyny czy wy też macie taki problem? Proszę o jakieś porady, może ktoś ma coś sprawdzonego!
Ja biorę leki na zgagę, ale i tak nie pomaga
Ja to mam zgagę ZAWSZE po kolacji masakra
Nie tylko ty Nefretete słuchaj, ja po każdym posiłku
Jeśli chodzi o zgagę to dobrym pomysłem jest jedzenie w małych porcjach po prostu unikajcie dużych posiłków, które mogą nadmiernie obciążać żołądek. Lepiej jeść częściej, ale w mniejszych ilościach oraz oczywiście unikanie tłustych i ciężkostrawnych potraw. Dajcie znać czy znacie jeszcze jakieś sposoby na radzenie sobie z zgagą?
W moim przypadku najskuteczniejszy jest kefir ! Narzeczony jak ma zgagę to też stosuje i mu pomaga. Dodatkowo jest bardzo zdrowy. Zawsze mam zapas w lodówce, a gdy go zabraknie to w ostateczności szklanka mleka lub maślanka. Żadne leki nie są tak skuteczne jak kefir.
najlepsze to co naturalne! :]
Moja Pani ginekolog powiedziała, że właśnie produkty mleczne ale też ogórek zielony łagodzi nieco zgagę
i jak u Ciebie się sprawdza ogórek zielony? @Emi
Pomaga na ten moment, jestem w 28 tygodniu i nie jest to jeszcze bardzo uciążliwa zgada
Ja piłam sodę z wodą i pomagało
Cieszymy się! w naszej aplikacji tworzymy dla Was na bieżąco nowe treści, także bądźcie czujne!
Cześć czy konsultowałaś taką opcję zwalczania zgagi z lekarzem? Podpytujemy, ponieważ jej stosowanie w ciąży nie jest zalecane bez konsultacji z lekarzem. Zbyt częste jej spożywanie może prowadzić do zaburzeń elektrolitowych, podwyższenia ciśnienia krwi czy zaburzeń równowagi kwasowo-zasadowej. Bezpieczniejszym rozwiązaniem w przypadku zgagi w ciąży jest stosowanie mniejszych, bardziej naturalnych zmian w diecie (np. unikanie tłustych, ostrych potraw) i picie wody w mniejszych ilościach, zamiast dużych porcji na raz.