Zachcianki jedzeniowe w ciąży

W ciąży często mamy różnego rodzaju zachcianki jedzeniowe! :pizza::chocolate_bar::cucumber: Niektóre przyszłe mamy marzą o słodyczach, inne nie mogą się oprzeć kiszonym ogórkom, a jeszcze inne łączą smaki, które normalnie nigdy by się nie spotkały na jednym talerzu. :grinning_face_with_smiling_eyes: Podzielcie się jak to wygląda u Was!
Może znajdziemy najdziwniejsze połączenie smaków wśród przyszłych mam. :face_with_hand_over_mouth::hamburger::soft_ice_cream:

3 polubienia

Ja w pierwszej ciąży uwaga! Polubiłam oliwki!

3 polubienia

ja mam teraz tak, że mam takie zachcianki na wszystko co kwaśne zwłaszcza cytrynę!

2 polubienia

Kiszonki, ogóreczki, pasztet, miodzik, wszyyyystko

2 polubienia

Chyba najbardziej pizza ale dla wtajemniczonych wosk z ucholi :rofl:

1 polubienie

Oj ty i ten Harry Potter hahahaha, ja zdecydowanie kukurydza

1 polubienie

Tylko koniecznie w puszce, taka konserwowa, no albo smażona/ prażona

1 polubienie

Jezu taka kukurydza z plaży jak za dziecka się miało to aż teraz mi się zachciało

1 polubienie

Czekamy na kolejne odpowiedzi! :smiling_face_with_three_hearts:

Mnie odrzuciło od słodyczy, słonych przekąsek, gazowanych napojów i fastfoodów wszelkiego rodzaju, za to mam cały czas ochotę na owoce. Mogłoby już tak zostać :rofl:

1 polubienie

Miałam niesamowitą ochotę na kanapki (nie jem wg chleba i kanapek) świeży chleb masło pasztet pieczony ogórek kiszony i duuuużo suszonych śliwek :joy: takie kanapki były na śniadanie obiad i kolację :woman_shrugging: było pycha.. teraz znów nie jestem fanką ani kanapek ani śliwek :joy:

1 polubienie

Oooo jakie owoce jadłaś najchętniej?

Lody, zimna coca cola, zimny arbuz i truskawki :sweat_smile:

1 polubienie

Dla mnie pomidory, ser żółty, lody cytrynowe, jajka i od dwóch dni herbata earl grey.

1 polubienie

Same pyszności! :face_savoring_food: Ciekawe, czy te smaki zostaną z Tobą też po ciąży! :grinning_face_with_smiling_eyes:

ohh lody cytrynowe! :lemon: nic tylko jesc! smacznego! :smiling_face_with_three_hearts: