Ból żołądka I trymestr

Hej :slight_smile: jestem w 8tc +3d. Od tygodnia męczy mnie mocny ból żołądka :frowning: niestety od początku ciąży brałam acard, estrofem, dalej biorę encorton. Uaktywniło się moje zaleczone zapalenie żołądka. Macie jakieś sprawdzone sposoby oprócz siemienia lnianego, rumianku? Na razie chce uniknąć IPP.

2 polubienia

Hej
To musi być bardzo uciążliwe, szczególnie w pierwszym trymestrze :pensive_face: Dobrze, że obserwujesz swoje objawy i wiesz, co mogło uaktywnić zapalenie żołądka. Poza siemieniem lnianym i rumiankiem niektóre mamy wspominają o delikatnej diecie – unikanie ostrych, tłustych potraw, małe porcje, częściej w ciągu dnia, czasem pomaga też napar z melisy czy imbir w bardzo łagodnej formie. Najlepiej dopytać lekarza prowadzącego o bezpieczne opcje w ciąży.

Dziewczyny, macie swoje sprawdzone sposoby na żołądek w ciąży? :cherry_blossom:

1 polubienie

Dostalam od lekarki omeprazol.pomoglo i przy pierwszej i drugiej ciazy teraz tez oraz musialam zmienic witaminy na delekatniejsze i dbac zeby brac je zawsze na pelny żoladek.wstaje rano omeprazol.pol godz pozniej banan i jest ok❤️ duzo zdrówka🙏

Dziękuję bardzo :cherry_blossom: też mi gin kazał kupić helicid ale broniłam się rękoma i nogami, ale chyba przyszedł czas chociaż na kilka dni włączyć. Miłego dnia :slight_smile:

Dostalam tez METOCLÕPRAMIDE ale te tabletki są juz bardziej inwazyjne.Powodują sennosc i nie mozna prowadzic pojazdów.Nie wzielam ani razu ani w pierszej ciąży ani teraz.omeprazol stanowczo wystarczy.2 -3 dni i poczulam ogromną różnicę❣️ Bedzie dobrze.zdrówka dla Was✨️

Bardzo dziękuję :slight_smile: i wzajemnie wszystkiego dobrego :two_hearts: