Hej
jestem w 8tc +3d. Od tygodnia męczy mnie mocny ból żołądka
niestety od początku ciąży brałam acard, estrofem, dalej biorę encorton. Uaktywniło się moje zaleczone zapalenie żołądka. Macie jakieś sprawdzone sposoby oprócz siemienia lnianego, rumianku? Na razie chce uniknąć IPP.
Hej
To musi być bardzo uciążliwe, szczególnie w pierwszym trymestrze
Dobrze, że obserwujesz swoje objawy i wiesz, co mogło uaktywnić zapalenie żołądka. Poza siemieniem lnianym i rumiankiem niektóre mamy wspominają o delikatnej diecie – unikanie ostrych, tłustych potraw, małe porcje, częściej w ciągu dnia, czasem pomaga też napar z melisy czy imbir w bardzo łagodnej formie. Najlepiej dopytać lekarza prowadzącego o bezpieczne opcje w ciąży.
Dziewczyny, macie swoje sprawdzone sposoby na żołądek w ciąży? ![]()
Dostalam od lekarki omeprazol.pomoglo i przy pierwszej i drugiej ciazy teraz tez oraz musialam zmienic witaminy na delekatniejsze i dbac zeby brac je zawsze na pelny żoladek.wstaje rano omeprazol.pol godz pozniej banan i jest ok❤️ duzo zdrówka🙏
Dziękuję bardzo
też mi gin kazał kupić helicid ale broniłam się rękoma i nogami, ale chyba przyszedł czas chociaż na kilka dni włączyć. Miłego dnia ![]()
Dostalam tez METOCLÕPRAMIDE ale te tabletki są juz bardziej inwazyjne.Powodują sennosc i nie mozna prowadzic pojazdów.Nie wzielam ani razu ani w pierszej ciąży ani teraz.omeprazol stanowczo wystarczy.2 -3 dni i poczulam ogromną różnicę❣️ Bedzie dobrze.zdrówka dla Was✨️
Bardzo dziękuję
i wzajemnie wszystkiego dobrego ![]()