Silne bóle w podbrzuszu przez całą ciążę

Cześć, od początku ciąży zmagam się z silnymi bólami w podbrzuszu, które praktycznie trwają cały dzień. Ból najbardziej nasila się w nocy i nad ranem (wtedy jest taki 8/10). Jestem w 22 tygodniu ciąży, wszystkie badania są prawidłowe. Ginekolodzy tylko każą brać nospę, ale ona nie za wiele pomaga, poza tym nie chcę truć się lekami w trakcie ciąży. Ciężko z tymi bólami funkcjonować, a do tego jeszcze intensywnie pracować (niestety z uwagi na charakter pracy i trudną sytuację finansową nie mogę przejść na zwolnienie lekarskie). Czy macie jakieś rady, jak zmniejszyć / zlikwidować te bóle? Jakieś suplementy / ćwiczenia? Czy w końcu te bóle ustaną?

Myślę, że dużo tu robi stres i poczucie, że masz tyle na głowie. Czy podczas badania lekarz oceniał twoją szyjkę macicy ?

Tak, pod tym względem wszystko jest w porządku.

Hmm,myślę że faktycznie masz za dużo na głowie stres w niczym ci nie pomaga i właśnie praca niestety ja tak miałam takie ostre bóle, że nie mogłam się wyprostować pomagał mi tylko i wyłącznie odpoczynek,dwa razy brałam paracetamol na szczęście bóle nie wróciły już dawno 23 tydzień aktualnie :smiling_face:

Umów się do fizjoterapeuty uroginekologicznego. Oni działają cuda. Ewentualnie poszukaj na youtubie ćwiczeń (sprawdź sobie kanał Izabeli Dembskiej)

Koniecznie fizjotetapeuta uroginekologiczny. Jedna wizyta już może pomóc.

Dzięki dziewczyny za rady i wskazówki :+1:
Robię ćwiczenia, ale mało pomagają, a na wizytę do fizjoterapeuty czekam, bo jestem zarejestrowana na 15 lipca.