Cześć dziewczyny, czy polecacie coś na rozstępy? Od początku drugiego trymestru stosuje bio oil, jednak rozstępy poszły mi po bokach ciała. Dopiero w 32 tyg ciąży dowiedziałam się na szkole rodzenia, że olejek to za mało bo nie spełnia swoich zadań na suchej skórze i zaczęłam mieszać olejek z balsamem. Te boczne rozstępy mnie nie martwią, bo to krótkie paski, ale teraz w 34 widzę, że zaczynają mi się robić na brzuchu chcialabym tego uniknąć jak mogę. Polecacie jakiś krem który Wam się sprawdza na powstrzymanie albo już istniejące? Wiem, ze powstanie rozstępów to 80% genetyka, 20% pielęgnacja, ale może uda się postrzymać kolejne
Na pewno będę szła po ciąży na lasery żeby je usunąć, ale im mniej do usunięcia, tym taniej
Czy pijecie kolagen w ciąży?
Polecam Mustela krem na rozstępy 3w1
Ja od początku ciąży stosuje bardzo duże dawki witaminy C . Jestem w 29 tygodniu, dawki stopniowo zwiększałam . Obecnie biorę trochę ponad 10g . Efekt : zero rozstępów , skóra o wiele bardziej elastyczna. Podobno pomaga to też w urodzeniu dziecka . To mój eksperyment ciążowy . Oparty na badaniach naukowych. Jestem bardzo ciekawa efektu końcowego. Ale póki co jestem bardzo zadowolona. Uważam , że kremy to półśrodki .. tutaj trzeba atakować od środka .
Piję od początku primabiotoc Collagen z polecenia lekarza.
Ja od początku 2 trymestru stosuję krem mustela raz dziennie na noc. Póki co odstukać bez rozstępów.
Od początku ciąży stosuje, mus do brzuszka „mom&who” osobiście bardzo polecam