Ciało w ciąży jak dbać?

Cześć dziewczyny ! :slight_smile:
Jak dbacie o ciało w ciąży? Macie jakieś fajne sprawdzone balsamy?
Szczotkujecie się?

1 polubienie

Szczotkuje, robie pilingi i smaruje dwoma balsami: olejek rano, a balsam na noc. Podpatrzone na tiktoku jedna mamuska tak robila cala ciaze i fajne cialko miala bez rozstepow. I pije kolagen codziennie- ale to do ustalenia z lekarzem💪🏻

1 polubienie

Polecam „olejek do pielęgnacji ciała” z YourKaya i olej ze słodkich migdałów

1 polubienie

Cześć dziewczyny, a co z samoopalaczem? Można? Moja gin powiedziała że tak, ale w necie napisane jest że nie

2 polubienia

Też czytałam, że nie wolno. Przez jakiś składnik… postawiłam na samoopalacz typowo organic, który pod kątem składu i szkodliwości zweryfikował mi ChatGPT :see_no_evil_monkey: stosuje tan organic olejek

1 polubienie

Lekarze najczęściej zgadzają się, że stosowanie samoopalacza w ciąży na skórę jest bezpieczne, bo składniki działają powierzchniowo i nie przenikają do krwiobiegu. Ważne, żeby unikać samoopalaczy w sprayu, bo ich wdychanie może być niewskazane. Zawsze warto wybierać produkty o możliwie najprostszym składzie i skonsultować konkretny kosmetyk z lekarzem, także jeśli ginekolog powiedział Ci, że w porządku to myślę, że nie masz czym się martwić.

Ja polecam Perfecta Folic, można dostać w rossmanie, fajny balsam, bo nie utrudnia odczytów USG, jest przebadany przez ginekologów :heart:

2 polubienia