Różne zabiegi i ich wpływ na ciąże

Dziewczyny, depiluję się laserowo odkąd pamiętam i zastanawiam się czy na czas prób przestać? Ktoś z Was wie może czy takie zabiegi, nie tylko na twarz ale i ciało, opalanie natryskowe itp. wpływa negatywnie na ciążę?

8 polubień

Jezu, mnie też to strasznie ciekawi. Ja miałam trwałą na brwi, zabiegi na twarz, laserowanie, opalanie natryskowe, solarke, no wszystko co można tak naprawdę, i ciekawe czy przez to miałam problemy z zajściem w ciąże :grimacing:

6 polubień

Ja to samo więc dołączam do pytania :saluting_face:

4 polubienia

Oj, zdałam sobie sprawę że ja też kilku z tych rzeczy jestem winna :shushing_face:

4 polubienia

Cześć Jasminko! :smiling_face_with_three_hearts: Jeśli chodzi o depilację laserową, to nie ma jednoznacznych dowodów, że wpływa negatywnie na ciążę, ale niektóre źródła sugerują, żeby na czas starań trochę zredukować takie zabiegi, zwłaszcza w okolicach brzucha czy jajników. :heart_with_ribbon:

Opalanie natryskowe jest ogólnie uważane za bezpieczne, bo nie ma kontaktu z promieniowaniem UV, ale warto uważać na substancje chemiczne nakładane na skórę. Ja osobiście na czas starań ograniczyłam zabiegi, żeby mieć pewność, że nie obciążam organizmu. :kissing_face:

Jak masz wątpliwości, najlepiej zapytaj swojego lekarza – on najlepiej doradzi! :pink_heart:

8 polubień

Nie ma się czym martwić, jak chcecie to poszukam jakiegoś materiału na ten temat, bo kiedyś czytałam! :pink_heart:

5 polubień

Jak dobrze to słyszeć! :nail_polish:

6 polubień

No właśnie czekam aż ktoś wypowie się o reszcie z wymienionych zabiegów, bo jest to dość nieporuszany temat!

6 polubień

Oki, dziękujemy bardzo za rzetelność :smiling_face_with_three_hearts:

4 polubienia

No właśnie ja też korzystam z takich usług od czasu do czasu i zaczęłam się martwić :sleepy_face:

4 polubienia

Solarka to kiedyś było uzależnienie, przysięgam mogłam tam siedzieć dniami i nocami :rofl:

5 polubień

Witam w klubie Moja Droga :grin:

4 polubienia

Dzięki bogu za tą depilacje laserową, ale z opalaniem to się zaskoczyłam

4 polubienia

Nie ty jedyna hahahaha :grinning_face_with_smiling_eyes:

3 polubienia

Super info, doceniamy! :face_blowing_a_kiss:

3 polubienia

Super Tereska!!!1 :face_blowing_a_kiss: :grinning_face: :winking_face_with_tongue:

3 polubienia

Chyba każdej z Nas :slight_smile:

3 polubienia

No to ja również, mega ciekawa jestem. Halo Halo Team HiMommy na ratunek!!! :kissing_face:

4 polubienia

Podpinam się do komentarza!

1 polubienie

Kochana a jakie części ciała depilujesz?

1 polubienie