Dziewczyny, depiluję się laserowo odkąd pamiętam i zastanawiam się czy na czas prób przestać? Ktoś z Was wie może czy takie zabiegi, nie tylko na twarz ale i ciało, opalanie natryskowe itp. wpływa negatywnie na ciążę?
Jezu, mnie też to strasznie ciekawi. Ja miałam trwałą na brwi, zabiegi na twarz, laserowanie, opalanie natryskowe, solarke, no wszystko co można tak naprawdę, i ciekawe czy przez to miałam problemy z zajściem w ciąże
Ja to samo więc dołączam do pytania
Oj, zdałam sobie sprawę że ja też kilku z tych rzeczy jestem winna
Cześć Jasminko! Jeśli chodzi o depilację laserową, to nie ma jednoznacznych dowodów, że wpływa negatywnie na ciążę, ale niektóre źródła sugerują, żeby na czas starań trochę zredukować takie zabiegi, zwłaszcza w okolicach brzucha czy jajników.
Opalanie natryskowe jest ogólnie uważane za bezpieczne, bo nie ma kontaktu z promieniowaniem UV, ale warto uważać na substancje chemiczne nakładane na skórę. Ja osobiście na czas starań ograniczyłam zabiegi, żeby mieć pewność, że nie obciążam organizmu.
Jak masz wątpliwości, najlepiej zapytaj swojego lekarza – on najlepiej doradzi!
Nie ma się czym martwić, jak chcecie to poszukam jakiegoś materiału na ten temat, bo kiedyś czytałam!
Jak dobrze to słyszeć!
No właśnie czekam aż ktoś wypowie się o reszcie z wymienionych zabiegów, bo jest to dość nieporuszany temat!
Oki, dziękujemy bardzo za rzetelność
No właśnie ja też korzystam z takich usług od czasu do czasu i zaczęłam się martwić
Solarka to kiedyś było uzależnienie, przysięgam mogłam tam siedzieć dniami i nocami
Witam w klubie Moja Droga
Dzięki bogu za tą depilacje laserową, ale z opalaniem to się zaskoczyłam
Nie ty jedyna hahahaha
Super info, doceniamy!
Super Tereska!!!1
Chyba każdej z Nas
No to ja również, mega ciekawa jestem. Halo Halo Team HiMommy na ratunek!!!
Podpinam się do komentarza!
Kochana a jakie części ciała depilujesz?