Witam chciałabyś sie podzielic z czyms ,Miałam spilare hormonalnom o ponad rok zdecydowałam że pora powiększyć rodzinę poszłam do lekarza i zdjęłam te spilare po kilku miesiącach miałem bóle myślałam że jestem w ciazy ale to nie było to poszłam do lekarza powiedział ze mam cysta Wyleczylam ją minął rok i nic z tego czy to spilara zaszkodziła albo ta cysta czy poprostu to nie ten czas proszę o porady Dziękuję z serca:heart:
Hej kochana!
Rozumiem, że się martwisz – po takim czasie człowiek zaczyna się zastanawiać, co jest nie tak… Ale nie obwiniaj się, bo to naprawdę nie zawsze jest proste!
Spirala hormonalna może trochę namieszać z hormonami i cyklem, nawet po jej zdjęciu. Czasem potrzeba czasu, żeby organizm wrócił do normy. A cysta to też nic niezwykłego – wiele z nas je ma, a potem i tak udaje się zajść w ciążę.
Może po prostu organizm potrzebuje więcej czasu na „restart”? Albo warto byłoby sprawdzić poziomy hormonów, zrobić USG i zobaczyć, czy wszystko jest okej? Ja bym na Twoim miejscu spróbowała też bardziej „na luzie” – wiem, łatwo mówić, ale czasem stres potrafi namieszać bardziej niż cokolwiek innego.
Trzymam mocno kciuki i pamiętaj – nie jesteś w tym sama! Jakbyś potrzebowała pogadać albo po prostu się wygadać, to pisz śmiało!
Dziękuję ślicznie kochana Za wsparcie staram sie nie przejmować ale Czym więcej czasu mija tym więcej nadziej tracę Myślę że zaczyna mi to na głowę paść nawet we snie widzę swojej przyszłe dziecko jak widzę innych z maleństwem czuje Jak Serce Sie zapada mam terminu lekarza zobaczymy co wyjdzie. jeszte raz dzienkuje za mile szczere słowa duzo zdrowie i radości
Hej! To na pewno frustrujące, gdy tyle się dzieje, a upragnione dwie kreski wciąż się nie pojawiają… Ale pamiętaj, że każdy organizm jest inny i czasem po antykoncepcji czy problemach zdrowotnych ciało potrzebuje trochę więcej czasu na pełną równowagę. Może warto zrobić dodatkowe badania, np. hormony, monitoring cyklu? Czasem małe zmiany mogą pomóc!
Mam termin u ginekologa zobaczymy co widzie rzobiłam test owulacji wyszły dwie jasne kreski chciała bym zeby to był właśnie ten test ciazowy ale trudno
Trzymam kciuki! Może to dopiero początek i za chwilę będą te wymarzone dwie kreski na teście ciążowym! Daj koniecznie znać po wizycie u ginekologa, jestem z Tobą!
Napewno Dam znac dziękuję ci Kochana