Kochani Wy Moi, czy ktoś tak jak ja bierze leki nasenne i zastanawia się czy mogą być one powodem problemów zajścia w ciążę? Chętnie posłucham opinii specjalistów ![]()
Powiem ci że ja nagołowo biorę bo zmagam się z bezsennością, i wiem że to zależy od rodzaju leku i na jakie sfery neuronowe wpływa
Może admin się wypowie?
Jeju, ten temat tak mi ostatnio siedział na bani że mam nadzieje na odpowiedź moderatora ![]()
Ja mam ten sam problem, jakie leki bierzesz albo polecasz dla początkujących?
Leki nasenne mogą mieć wpływ na płodność, ale wiele zależy od konkretnej substancji czynnej i jej działania na organizm. Niektóre leki mogą wpływać na gospodarkę hormonalną, cykl miesiączkowy lub nawet u mężczyzn przykładowo na jakość nasienia co ma oczywiście wpływ przy staraniach. Warto skonsultować się z lekarzem – najlepiej ginekologiem lub endokrynologiem – który oceni, czy dany lek może utrudniać zajście w ciążę i czy istnieją bezpieczne alternatywy. Jeśli masz trudności ze snem, może warto spróbować metod naturalnych, np. technik relaksacyjnych, melatoniny (po konsultacji z lekarzem) czy zmian w higienie snu. Trzymam kciuki! ![]()
Ja bym się wstrzymała ale jak coś to polecam melatoninkę na sen i palenie lawendy
Dziękujęmy za info! Skorzystam napewno ![]()
Super! Doceniam szybką reakcję ![]()
Typowo, bo ja również, i to notorycznie
Team HiMommy na pomoc! Supcio ![]()
Ja brałam hydroksyzynę, może ktoś ma jakieś info, bo nasłuchałam się już wiele
Ja też brałam hydroksyzynę, mogę śmiało polecić ale wiem że konsultacja z lekarzem i tak jest konieczna ![]()
Tak samo, nie mam odbrych wspomnień
Oj ja nie polecam, mega dziwnie się czułam po odstawieniu
Powiem Ci że ja brałam Trittico przez długi czas i jesli chodzi o sam lek to polecam. Nie wiem jak wpływa na ciążę, ale napewno ktoś pomoże ![]()
Zgadzam się totalnie i odradzam brania. Nie przypadł mi do gustu ten lek
Nie znam tego leku. Muszę się zapoznać bo gdzies o nim słyszałam
Oj to dobrze że mówisz bo wszystko przedemną
Spoko, nie było tak źle, ale najlepiej jakbyś była w notorycznym kontakcie ze specjalistą
Myślę że to może być kwestia indywidualna, ale i tak poczytam co sądzicie