Przeziębienie, ból głowy, chore gardlo

Hej przyszłe Mamusie,

Mimo stosowania leków mam „napad wymiotów” znowu, a to 14 tc. Gdyby było mało boli mnie gardło i doszła temperatura oraz ból głowy. Co zalecał Wam lekarz/ co stosowałyście w podobnej sytuacji, aby szybciej dojść do pełni sił?

Dziękuję za każdą odpowiedź. Pozdrawiam Was

Ja na ból gardła w 31 tygodniu dostałam Tantum Verde. Od siebie polecam mgiełkę solankową Zabłockiego (można ją stosować w ciąży - płucze się gardło). Na szczęście nie miałam gorączki, ale myślę że tutaj tylko paracetamol ma zastosowanie, na pewno nie wolno ibuprofenu.

Umów się do lekarza, zawsze to bezpieczniej :slight_smile:

1 polubienie

Ja również stosuję Tantum Verde. Na ulotce nie znajdziesz informacji o bezpieczeństwie dla kobiet w ciąży, jednak ten lek rekomendował mi farmaceuta, internista, a także ginekolog.

W aptece na ból gardła dla kobiet w ciąży jest lek prenalen gardło . Stosowałam w 1 trymescie i pomógł:grinning_face: Do tego dużo pić na ból głowy i gorączkę jedynie paracetamol i okłady na czoło oraz na kark :smiling_face: życzę zdrówka :blush:

1 polubienie

Najlepiej pomagają goździki, gdy tylko zaboli gardło. Ja nawet trzymam całą noc i rano ani śladu po bólu gardła