Cześć. Od 3 dni meczy mnie typowe przeziębienie. Katar i zatkany nos, teraz doszedł kaszel zapewne od spływającego do gardła kataru. Brak gorączki. Robie inhalacje i psikam wodą morską. Powiedzcie mi czy takie przeziębienie może wpływać na dziecko? Jest to 10 tydzień i coraz więcej o tym myślę i się tym stresuje. Przechodziłyście takie choroby w swoich ciążach?
Jestem teraz w około 7tc i jakiś wirus mnie zaczął atakować. Zaczęło się od bólu węzłów też bez gorączki lekki ból gardła, od razu poszłam do lekarza dostałam leki do płukania gardłami awaryjnie antybiotyki ale miałam je wziąć tylko jak pogorszy się stan. Czy wpływa na rozwój dziecka ? Podobno nie ale już grypa potrafi mocno namieszać. Idź do lekarza najlepiej dostaniesz coś delikatnego a może bardzo Ci pomóc i szybciej wrócisz do siebie zdrówka !
Jestem w 12tc i też mnie coś wzięło, ale to jakiś wirus chyba, bo dużo ludzi wokół ma te same objawy - obudziłam się z bólem gardła + katar. Biorę syrop i tabletki od gardła Prenalen (seria dla kobiet w ciąży) i psikam wodą morską. Z tego co czytałam to takie przeziębienia nie mają wpływu na zdrowie dziecka, ale trzeba uważać z lekami właśnie. Zdrówka Mam nadzieję, że szybko z tego wyjdziemy.
Oboje z mezem zachorowalismy kiedy bylam w pierwszym trymestrze. I pierwszy raz w zyciu wyleczylam die szybciej niz on mimo ze ja nie bralam lekow a on tak. Jedyne co robilam to napary z majeranku. Zwykly majeranek kilka lyzek zalane wrzatkiem, recznik na leb i wdychac. Trzy razy dziennie. Mi pomoglo! Trzymam kciuki!