Cześć.
Potrzebuję informacji od was. Jestem w 11 tygodniu ciąży. Mój lekarza prowadzący jest na urlopie i nie mam jak sie z nim skontaktować. Od dwóch dni mam bardzo mocną migrene. Co stosujecie ?
Cześć.
Potrzebuję informacji od was. Jestem w 11 tygodniu ciąży. Mój lekarza prowadzący jest na urlopie i nie mam jak sie z nim skontaktować. Od dwóch dni mam bardzo mocną migrene. Co stosujecie ?
Paracetamol, bądź Apap tak zalecił mi mój lekarz prowadzący. W moim przypadku migrena jest jednym z objawów ciążowych. Pij dużo wody i wychodź na świeże powietrze ![]()
Współczuję, też w 1 trymestrze tak miałam. Jedyny bezpieczny lek to paracetamol, ale mi dawał średnią ulgę dlatego nie brałam. Ja odpoczywałam w ciemnym pokoju i kupiłam taką żelową opaskę chłodzącą. Przeczekałam też najgorszy czas i na pocieszenie od 2 trymestru czuję się rewelacyjnie a już 38 tc ![]()
Też w pierwszym trymestrze miałam bóle głowy. Powodowały u mnie okropne wymioty. Lekarz zalecił paracetamol. Wzięłam raz jak było już bardzo źle. Jak tylko czułam, że zaczyna mnie boleć głowa to robiłam sobie zimne okłady i opuszczałam rolety w sypialni plus piłam dużo wody. Jak odstawiłam progesteron I zaczął się drugi trymestr to bóle minęły:)
Dużo wody, paracetamol i okłady ![]()