Dowiedzielismy sie o odklejeniu lozyska, ginekolog mowil, aby sie nie przejmować, ale pozniej przewertowalam internet i wcale nie wyglada to tak dobrze jak usłyszeliśmy na wizycie. Jestem w 9tyg, poza tym wszystko przebiega prawidlowo. Zalecenia - leżeć, nic nie robić. Czy powinnam dostac jakies leki? Mialyscie taki przypadek w tak wczesnym etapie ciąży?
Ja mam diagnozę krwiaka kosmówkowego od 14 tc a jestem w 19 tc I mam zalecenia leżeć. Z tego co wiem też jakieś błony się odklejają. Jesli mówił że masz być spokojna i leżeć to faktycznie bym odpoczywała i nie dźwigała i będzie dobrze
Ja w 15 tygodniu trafiłam do szpitala z krwawieniem, okazało się że to krwiak podkosmowkowy i częściowe odklejenie łożyska, leżałam 5 dni. Na szczęście szybko wszystko wyszło i teraz nie ma po tym śladu
Podobnie! Ale leżę już od 05.05 i krwiak wciąż się wchłania nie zmniejsza , i mam leki. Jak długo dochodziłaś do siebie? Musiałaś leżeć? W którym teraz tyg jesteś i jakie są zalecenia?
Ja jakoś 2/3 tygodnie po wyjściu ze szpitala bardzo się oszczędzałam i wstawałam tak naprawdę tylko do toalety i żeby się szybko umyć, ale nie dłużej teraz 24 tydzień i już funkcjonuję normalnie, aczkolwiek podczas współżycia czy jakiś większych wysiłków uważam bardziej z przewrażliwienia i staram się nie podnosić się z łóżka gwałtownie bo lekarze tak zalecali
ciesze sie, ze jednak nic zlego sie nie stalo, zostalo ci 16 tygodni, a moze i o wiele mniej, dasz rade