Nisko ułożone łożysko - konsekwencje

Hej dziewczyny, jestem po połówkowych i lekarz powiedział, że mam nisko łożysko i trzeba będzie to kontrolować. Dzisiaj byłam u swojej ginekolog i ona powiedziała, że nie jest tak źle, ale jeżeli do 28 tc łożysko się nie podniesie to prawdopodobnie czeka mnie szpital. Czy któraś z Was tak miała? Czy jest szansa, że łożysko się podniesie, a jak nie, to czy szpital będzie serio konieczny? Czytałam, że w takich okolicznościach zazwyczaj planowana jest cesarka, a ja się panicznie jej boję. Nie wiem czy dam radę zasnąć przez najbliższe dni z myślą, że może czekać mnie cesarka :confounded_face::confounded_face:

U mnie również łożysko jest dość nisko i mamy podejrzenie naczyń przodujących co jest bezwzględnym wskazaniem do cesarki. Aktualnie 26 tydzień i nadal się nie podniosło, ale cały czas mówią że jeszcze może się podnieść. Następną kontrolę mamy za tydzień i zobaczymy czy coś się ruszyło. Strasznie się boję, że to nasze ostatnie chwile w domu i skierują nas do szpitala.

1 polubienie

Trzymam za Was kciuki kochana, oby się jeszcze podniosło i było wszystko okej. Mi Pani doktor mówiła, że do 28 tygodnia jeszcze mam się nie martwić, ale przygotować się na taką opcję, że jednak położą mnie w szpitalu jak sie nic nie zmieni. Mamy jeszcze trochę czasu, więc może się uda. Fajnie byłoby usłyszeć historię, kogoś kto też tak ma i jednak się podniosło.