Czy któraś z was w poprzedniej ciąży z początku miała łożysko przodujące nisko osadzone? Jestem w 13+2 i wczoraj na wizycie ginekolog powiedział, że zazwyczaj łożysko się podnosi i żebym się nie martwiła na zapas. Martwi mnie poród przez cc, ale jeszcze bardziej czy nie jest to zagrożenie odklejenia się łożyska jeśli jest w takim ułożeniu?
1 polubienie
Ja mam łożysko przodujace teraz juz centralnie. Na szczescie bez krwawien jutro zaczynam 36 tydzien, a za tydzien powitamy Nasze maleństwo. Oszczedzaj sie, nie dźwigaj, ze wspolzyciem tez bym sie ograniczała. Życzę żeby sie podniosło to jeszcze wczesny etap wiec jest bardzo duża szansa u mnie akurat sie nie udało
1 polubienie
Zapytam na zapas W którym tygodniu poczułaś pierwsze ruchy dzieciątka? I rozumiem, że za tydzień powitacie maleństwo ze względu na zaplanowane CC?
To moja pierwsza ciaza, ruchy poczulam jakos okolo 18 tygodnia, tylko tutaj lozysko przodujace nie ma wplywu na odczymuwanie ruchow. Jesli masz na przedniej scianie lozysko mozesz czuc pozniej. Tak dokładnie, zaplanowane cc zeby nie doprowadzic do akcji skurczowej