Cześć dziewczyny! W 7tc trafiłam do lekarza z krwawieniem żywa krwią- biło serduszko, okazało się, że mam 2,5 cm krwiaka na szyjce. Dzis końcówka 8tc i powtórka z rozrywki… leciało ze mnie jak byłam na toalecie najpierw jasna krwia, potem ciemna bez skrzepów. Brzuch bolał mnie jak zwykle przez ostatnie 8 tyg pod wieczór. Kiedy wkładałam globlke miałam tam wszystko bardzo nabrzmiałe. Przestały boleć mnie dziś piersi, nie mam mdłości (choć nie miałam dużych). Jestem na urlopie i postaram się dostać dziś do lekarza. Ale czy któraś z Was tak miała? Boje się najgorszego:(
Obawiam sie ze poki nie wyleczysz krwiaka to z ciąży nici. Ale trzymam kciuki ze nadal jest ona choć to malo prawdopodobne
Miałam w 6tc mocne krwawienie, ból był jak przy miesiączce, zabrała karetka, w szpitalu leżałam około tygodnia….
Okazało się że grupę krwi mam B RH-, dostałam immunoglobuline
Byłam wystraszona i przerażało mnie wszystko, jedynie co zapytałam u Pani doktor czy uda się zachować ciąże, na co powiedziała że tak….mała szansa ale zawsze szansa!
Krwawiłam około 1.5 miesiąca, też w jakimś momencie przestali mnie bolec piersi i czułam się inaczej….nie mogłam się doczekać swojej wizyty oby znów usłyszeć bicie serduszka!
Do 4 miesiąca nic po domu nie robiłam, zero ciężarów, zero wysiłków, zero długich spacerów, delikatne ruchy….
Brałam luteinę cały czas, teraz jesteśmy w 20+6 tc
Będzie dobrze, musi być !
Trzymam za was mocno kciuki
Jest serduszko, nadal krwiak. Muszę leżeć, mam nadzieję, że będzie ok
Będzie Ok!
Leż, na dobrze wyjdzie zobaczysz!
Ciężko się przyzwyczaić, wiem coś o tym, ale musisz wyjść z 1 trymestru, później będzie lżej
Bardzo się cieszę że serduszko twojego maluszka bije i to jest najważniejsze, mocne dzieciątko!
Trzymam za was kciuki
Dziękuję Kochana za słowa wsparcia!
Uściskam cię mocno
Pozdrawiam serdecznie!!!
Ja miałam krwiaka w 14tc . Dwa razy mocne krwawienie , wizyta w szpitalu . Krwiaka 3,5cm x 6cm . Jedynie w zaleceniach miałam dużo leżenia ale też żeby wyjść raz na jakiś czas na krótki spacer bo samo leżenie nie jest super . W 19tc miałam kontrolne USG i krwiaka praktycznie nie ma . Został dosłownie 1 cm . Do czasu wizyty sporo plamiłam na ciemny brąz i krwiak się sam oczyścił
Plamiłaś całymi dniami czy sporadycznie? U mnie 2 tygodnie temu trafiłam do szpitala z krwawieniem i wyszedł krwiak na ujściu, oczyszcza się bo plamię. Lekarka mówi, że to dobrze. Nawet nie tyle plamię bardzo, bo wkładka czysta, jedynie przy podcieraniu widoczne, raz mocniej raz słabiej. Najwięcej w sumie rano po wstaniu. Lekarka mówi, że nie muszę leżeć, oszczędzać się ale niekoniecznie cały czas leżeć
W przeciągu dwóch dni pierwszych mocne krwawienie dwa razy . A później plamienie widoczne i na wkładce i przy podcieraniu . Dopiero po dwóch tygodniach przez chwilę było widoczne na papierze. Plamienia takie o połowę mniejsze od okresu.
Czyli faktycznie większe niż u mnie. Ja wizytę mam 5 sierpnia i czekam z niecierpliwością. Dużo czytałam na różnych forach, że dziewczyny czasem długo plamiły przy krwiakach w różnych kolorach. U mnie oszczędzanie się jest cięższe bo 4latka w domu. Mimo wszystko trzeba myśleć pozytywnie
Kochana, daj znać jak u Ciebie sytuacja, jesteśmy całym sercem z Tobą! Trzymamy kciuki żeby wszystko było dobrze