Jak długo opróżniał się u Was krwiak ? U mnie trwa to juz ponad tydzien. Najgorzej jest rano. Jestem w 15+5 tyg.
Lekarze nie potrafią mi pomóc- ciagle powstają nowe krwiaki. Umieram ze stresu bo nie wiem gdzie konczy się norma tej sytuacji a gdzie realne zagrożenie dla dziecka.
Ale wiesz w którym miejscu ? Może być że blisko ujścia szyjki macicy i dlatego się opróżnia długo bo ma dobre Ujście ale mi pani ginekolog mówiła że tak do 16/17 tygodnia powinny się wchłonąć te krwiaki odpoczywasz dużo ?
Hej, ja o ciąży dowiedziałam się wraz z okropnym krwotokiem - kilka szklanek krwi i gluty wielkości pieści. Powiedzieli mi wtedy, że jest człowiek w brzuchu i ma już 10 tygodni , a krwotok bo urwał mi się krwiak. Po trzech dniach powtórka - trafiłam do szpitala. Krwawiłam jeszcze później 1,5 miesiąca. Miałam zgłaszać się gdy będzie świeża krew nagle. Na szczęście miałam same brązowe ciemne krwawienia (stara krew- oczyszczałam się). Teraz jestem w 20 +5 i zapomniałam o tej nieprzyjemności. Borykam się aktualnie z okropną anemią po dużej utracie krwi. Bądź cierpliwa. Odpoczywaj. Ja zauważyłam że jak po schodach wchodzę to nasikali mi się wszystko. Leżałam i miałam ciągle nogi wysoko. Zakaz seksu, chodzenia w inne miejsca jak do łazienki i lodówki, zero prania, gotowania i innych - i jak to mi ginekolog powiedział - zastosowałam taki dosłownie tryb leżenia to po 4 dniach przestałam krwawić. Albo przypadek albo to poskutkowało - każdy co innego uznaje za odpoczynek. Powodzenia życzę i spokojnych nastrojów.