Dziewczyny dziś z pytaniem czy pijecie kolagen w ciąży? Chciałabym bo przed piłam , ginekolog nie zakazała ale mówiła że zwolenniczka nie jest. Wiem że dużo dziewczyn pije kolagen i może to pomóc w rozstępach i elastyczności skóry. Dużo poleca kolagen od deynn collarose czy coś. Co sądzicie o tym? Piłyście w trakcie ciąży?
Hej, moim „zdrowym „ nałogiem przed ciążą było picie kolagenu- piję ten z colarose. Niestety w pierwszym trymestrze Pani ginekolog poleciła mi go odstawić ale teraz jestem już w 20 tyg. ciąży i znów pozwoliła mi do niego wrócić. Zależy też co jest w składzie najlepiej jak jest to czysty kolagen ale zdania są różne. Najlepiej się skonsultować z swoim ginekologiem.
Też o nim wlasnie myślę o tym samym . jestem w 19 tc +4 dni. I odradzała jakiekolwiek suplementy , więc nie wiem czy to ze względów zdrowotnych czy po prostu nie jest zwolenniczką . Nie zabroniła wprost ale sugerowała nie pić suplementów żadnych bo są nieprzebadane. Wiem że dużo dziewczyn pije i to ulepsza skórę itd … a płeć już znana? Na kiedy poród :)?
Hej ja również konsultowałam picie kolagenu w ciąży, jednak moja ginekolog absolutnie mi odradziła, ponieważ nie ma aktualnie żadnych badań na temat wpływu kolagenu ani na mamę, ani na dzieciątko. Jest to po prostu bardzo ryzykowne, potencjalne korzysci nie są potwierdzone, a potencjalne zagrożenia nie są wykluczone, ja zrezygnowałam. Moja lekarz powiedziała, że muszą mieć świetny marketing, bo oczywiście nie byłam pierwszą osobą która o to pyta
Ale zadnych suplementow? Foliany? Omega?
Mi lekarz kazal brac suplementy dla zdrowia maluszka i zgodzil sie na kolagen jak najbardziej. W III trymestrze dolozylismy rowniez mocne probiotyki, ktore bede brala tez przy karmieniu piersiu zeby wspomoc malucha
Wszystkie omega i kwasy tak , ale kolagen odradziła bo nie jest przebadany. I zrezygnowałam, chociaż myślę żeby zacząć pić od 30 tc.
Ja przed ciążą piłam kolagen połączony z witaminą U jednak ginekolog kazała odstawić na całą ciężę. Jedyne co biorę z jej polecenia to Pregna Plus.