Dziewczyny, macie jakieś sposoby na wyciszenie i złapanie dystansu? Bo ja mam wrażenie, że za bardzo się wszystkim przejmuję i ciągle czuję presję…
Wiesz co ja ogólnie zaczęłam chodzić na zajęcia z jogi, zawsze czuje się zrelaksowana po zajęciach
Emilka, doskonale Cię rozumiem… Starania potrafią być emocjonalnie wyczerpujące, zwłaszcza gdy w głowie ciągle krążą myśli: „A co, jeśli znowu się nie uda?”. Ale ważne jest, żeby znaleźć coś, co pomaga złapać oddech i choć na chwilę skupić się na czymś innym.
Kilka rzeczy, które mogą pomóc:
Ruch i natura – spacer, joga, a nawet delikatne rozciąganie potrafią zdziałać cuda.
Dobra książka / serial – coś wciągającego, co pozwoli oderwać myśli.
Ciepła kąpiel + świeczki – relaks totalny!
Medytacja / oddechowe ćwiczenia – aplikacje typu „Insight Timer” albo po prostu kilka minut skupienia na oddechu.
Hobby – coś, co sprawia Ci frajdę (malowanie, szydełkowanie, cokolwiek!).
Rozmowa z kimś, kto Cię rozumie – czasem wygadanie się na forum albo przyjaciółce pomaga zobaczyć wszystko z innej perspektywy.
I najważniejsze – nie jesteś sama w tych uczuciach. Każda z nas miewa takie momenty, ale wiesz co? Jesteś silniejsza, niż Ci się wydaje! Może warto wyznaczyć sobie jeden dzień w tygodniu, w którym zero myślenia o staraniach? Taki mini-reset?
Dzięki wielkie moze tez sie przekonam i zmotywuje do wyjscia na jakies zajecia, bo póki co to tylko książki i seriale
polecam z całego serca, ja zawsze nie mogę się doczekać kolejnych zajęć
Ja zazwyczaj czytam książki w wolnym czasie żeby się zrelaksować
A co czytasz aktualnie?
Rany ja też uwielbiam książki!
Ja kocham kryminały w wersjach audiobook teraz i polecam książki Katarzyny Wolwowicz teraz czytam o komisarz Oldze Balickiej bardzo polecam
ooo też czytałam jej książki!! Jestem ogromną fanką!