Jak powiedziałyście rodzinie o ciąży?

Jak to było? Kto był pierwszy u Was? Chwila, w której dzielimy się radosną nowiną, bywa wyjątkowa i pełna emocji. Jak powiedziałyście swoim bliskim o ciąży? Czy zdecydowałyście się na spontaniczne wyznanie, a może przygotowałyście jakąś niespodziankę? :star_struck: Czekamy na Wasze odpowiedzi!

1 polubienie

Przygotowałam pudełka w których była ramka ze zdjęciem USG, skarpeteczki i smoczek. Rodzice dostali je w czasie świąt Wielkanocnych.

3 polubienia

Cudowny pomysł! :slight_smile: I jak reakcje? @kasiag.szkola

Ale ekstra! Też mam w planie włożyć właśnie smoczek i skarpetki, ale wizytę potwierdzająca ciążę mam dopiero 7go maja. Chcemy skorzystać z okazji weekendu majowego i urodzin mojej mamy i powiedzieć rodzicom jeszcze przed wizytą (mieszkamy 300km od rodziców) Mamy trochę obaw czy to nie za szybko, ale z drugiej strony co ma być to będzie. Po prostu powiemy że czekamy na wizytę potwierdzającą, bardzo chcemy się tym z nimi podzielić, nie uwierzą, bo zawsze mówiliśmy, że to nie dla Nas, a mieliśmy po prostu po drodze kilka problemów, którymi nie chcieliśmy ich obarczać. :pleading_face:

4 polubienia