Depresja i stany lękowe - jak sobie radzić podczas starań?

No to ja też się zgłaszam

5 polubień

Melduję się też! :heart_with_arrow: Cięzko coś znależć

4 polubienia

O tóż to, tez miałam problem ale w sumie co tu się dziwić…

4 polubienia

A gdzie szukałyście tak z ciekawości, bo może są na to jakieś sposoby

3 polubienia

Angielskie media, albo artukuły naukowe, raczej ciężko znależć dobry film na youtube ale może HiMommy coś zaradzi :smiling_face_with_three_hearts:

6 polubień

Coś o tym mi wiadomo, zwłaszca w języku polskim, a wątpie że my tu wszyscy płynni w angielskim

4 polubienia

Ja szprycham podwójnie, a nawet trochę francuskiego

5 polubień

Co nie zmienia faktu że takich treści jest wręcz ZA DUŻO na angielskich mediach

6 polubień

To chyba przyjdę na korki do ciebie

7 polubień

Nie zbaczajmy tak z tematu bo zaraz nam się admin pogubi

9 polubień

Podpinam się Małgosiu

7 polubień

Ja tak samo kochane, czekam

8 polubień

Zapraszam, dużo języków się ze sobą łączy

7 polubień

Czy ktoś już zapostował jakieś treści, porady albo filmiki?

5 polubień

Chyba jeszcze nie, ale w międzyczasie polecam przejżeć filmiki z chatu “Materiały”

5 polubień

Wszystko przejżane, nic nie zostało

3 polubienia

Okej, rozumiem że nie jestem grupą docelową tego posta, ale uważam że w depresji trzeba PRZEDEWSZYSYTKIM szukać kontaktu z Panem Bogiem. To on jest tym światłem na końcu tunelu, a nie my sami, czy inne istoty naziemskie. Ja, gdyby nie on, dawno bym nie dała rady i popadła w jakieś schorzenia. Nie wiem czy któraś z Was próbowała w ogóle Wiary, i chodzenia do kościoła, ale serdecznie to polecam. Depresja to nic innego jak Diabeł, który z nami pogrywa… Z Bogiem

Myślę że to nie jest takie czarno na białym, przecież wiemy skąd się bierze depresja na tle naukowym :heart_with_arrow:

3 polubienia

No tak, dlatego też psychologia i biologia jest podstawą do zrozumienia choroby

4 polubienia

Cześć! Dziękujemy, że poruszasz takie tematy, to bardzo ważne, aby rozmawiać o takich rzeczach. Przede wszystkim dziękujemy Ci za odwagę, by poruszyć ten temat to naprawdę ważne, a nie zawsze łatwo o tym mówić. Pamiętaj, że nie jesteś sama i oczywiście żadna z Was nie jest! To forum jest po to, aby zbudować silną społeczność i dać sobie wsparcie. jesteśmy z Was dumni, że tak świetnie sobie nawzajem pomagacie, brawo dziewczyny! Jeżeli czujecie, że coś Was przytłacza, warto zadbać o siebie na kilku poziomach po pierwsze wsparcie psychiczne. Rozmowa z kimś bliskim lub specjalistą może bardzo pomóc. Terapia to nie wstyd, a inwestycja w Wasze zdrowie! :blush: Warto spróbować różnych technik relaksacyjnych przykładowo delikatna joga, ćwiczenia oddechowe czy medytacja mogą pomóc wyciszyć wasze myśli. Może warto też spróbować prowadzenia dziennika emocji, żeby lepiej zrozumieć samych siebie? Bądźcie dla siebie wyrozumiałe to kolejny bardzo ważny krok, bo kto jak nie Wy! :smiling_face_with_three_hearts: Pozdrawiamy Was wszystkie serdecznie i ściskamy z całych sił!

6 polubień