Czy jecie sushi w ciąży?

Cześć! Jecie sushi w ciąży? Oczywiscie nie takie z surową rybą. Zdania są podzielone, ale ja mam TAKĄ STRASZNĄ ochotę! :winking_face_with_tongue:

Dziewczyny z Wrocławia- macie do polecenia jakieś sprawdzone miejsce?

Ja osobiście sie wybrałam ostatnio na sushi bo mi tego brakowało. Oczywiście wybrałam takie z rybą grillowaną albo z krewetkami w tempurze. Wydaje mi się że jak raz na jakiś czas kobieta zje takie sushi to nic jej nie będzie. :slightly_smiling_face:

1 polubienie

Wystarczy raz zjeść nieświeże sushi i niestety zaszkodzi. Warto wybrać sie do miejsc, gdzie masz pewność, że jest ono świeże, gdzie dbają o higienę lub po obróbce :hugs:

Tak tak, tylko takie miejsce! :sun_with_face:

Kilka razy jadłam sushi wegetariańskie. Bardzo polecam :slight_smile: zaspokoiło chęć na sushi w zupełności :smirking_face:

Jem, uwielbiam! Oczywiście nie surowe, ale jakaś ryba w tempurze czy pieczony łosoś :drooling_face: właśnie we wtorek mamy poznać płeć i już zapowiedziałam że uczcimy to przy sushi :joy:

Ja wolę nie ryzykować. Myślałam o tym żeby się wybrać na sushi z tempurze albo wegetariańskie ale nie ufam knajpom że używają osobnych noży do surowych i nie surowych sushi. A na nożu mogą się przenosić pasożyty z surowego mięsa. Wolę nie kusić losu i czekam do połogu :slight_smile:

Nie, jeśli mogę się powstrzymać, a czegoś się nie zaleca to po co to robić :slight_smile:

1 polubienie