Bakterie w moczu

Cześć nie wiem za bardzo o co chodzi ale mam problem w postaci bakterii w moczu. Czym to może być spowodowane?

Ja też tak mam, od początku ciąży (obecnie 30 tydzień). Ginekolog za każdym razem zleca posiew i ten już wychodzi jałowy. Koleżanki też tak miały, więc może to po prostu jeden z ,uroków’’ ciąży…

Często kwestią jest sposób oddawania moczu do kubeczka :slight_smile: Polecam obmyć się i wytrzeć jednorazowym ręcznikiem papierowym przed, a także nie podkładać kubeczka od razu, lecz upuścić pierwsze kilka sekund strumienia moczu - w taki sposób minimalizuje się przedostanie bakterii do kubeczka, pozdrawiam :smiley:

3 polubienia

Ponoć przed oddaniem moczu powinno się też zaaplikować tampon, który blokuje bakterie z pochwy :slight_smile:

1 polubienie

U mnie było tak samo, za każdym razem w moczu były bakterie. Posiew nic nie wykazał.

Ja jestem właśnie w 9 tc , to już moje 3 dziecko i w każdej ciąży miałam problemy z bakteriami w moczu i teraz również dostaje antybiotyk i za jakiś czas bakterie znów się pojawiają więc to chyba tak jak wyżej , takie uroki ciąży :woman_shrugging:t2::see_no_evil_monkey:

Dzięki dziewczyny, mogę teraz odetchnąć z ulgą i się aż tak nie martwić :heart: