Wózki wyprawka foteliki

cześć :slight_smile: czekałam na męża i wpadłam do sklepu z wózkami za poprawę humoru no i powiem wam że wcale ten humor mi się nie poprawił a mina mi zrzedła :rofl: powiedzcie mi czy patrzyłyście już za jakimiś wózkami ? Fotelikami ? Czy macie już doświadczenie co się sprawdzi ? I na co zwrócić uwagę ? Jeden wózek jaki mi się spodobał to anex iq premium 3w1 gondola mała spacerówka i klasyczna spacerówka w jednym do 4 roku życia koszt najtaniej znalazłam za 3600… ważne że wózek nie przekracza 10kg co jest dla mnie ważne żeby był ultra lekki.. fotelik wybrać taki przenośny czy montowany na stałe w aucie jak besafe izi twist b ? No nie mam pojęcia :see_no_evil_monkey: a co z wyprawką dla dziecka zimowego ? Przecież jak ubrać taką drobinkę w te wszystkie ciężkie ciuchy :see_no_evil_monkey: za dużo jest rzeczy na rynku :see_no_evil_monkey::see_no_evil_monkey::see_no_evil_monkey:

2 polubienia

Podpinam się pod pytanie. U mas też dziecko zimowe, termin na początek lutego. To cudowne, że mamy taki duży wybór, ale jak nie zwariować w tym wszystkim i wybrać to, co naprawdę potrzebne :see_no_evil_monkey: Może ktoś bardziej doświadczony się podzieli swoimi wskazówkami?:grinning_face_with_smiling_eyes:

U nas również termin na luty i fotelik dostaniemy Cybex Cloud T i-Size po kuzynie. Planujemy do niego dokupić tylko bazę isofix żeby było wygodniej.

Hej! U mnie termin na grudzień. Wózek anex iq premium 3w1 i fotelik cybex cloud t. Kupiłam ten kombinezon z wełny merino z firmy Engel czapkę z wełny merino z firmy hejlenki i szukam na vinted ubranek z wełny merino. Dodatkowo kupiłam do gondoli śpiworek z kaczego puchu. Do spania śpiworek tog 1,5. I to tyle z takich „zimowych rzeczy” reszta standardowa.

Też się zastanawiam nad tym wózkiem. Przekonuje mnie jego waga :grinning_face_with_smiling_eyes: fotelik zastanawiałam się raczej nad czymś stałym jak besafe izi Flex, kolega miał i bardzo poleca maxi cosi BabySafe Rhodesian jest rozkładany do spania i teraz jak młody ma 4 lata to dopiero pierwsza wymiana więc też spoko bo na długo wystarcza :grinning_face_with_smiling_eyes: każdy odradza mi kupowanie tych nosidełek że tylko są na chwilę więc nie ma sensu bo na kręgosłup podobno źle działają a dziecku nie jest wygodnie w nich i to dużo osób mi o tym mówi… chociaż wózek też każdy mi odradza :rofl: że gondola jest tylko na chwilę (6miesiecy) i że gdzie ja w nim będę chodzić jak dziecko urodzi się w lutym a przecież od lutego następne 6-7 msc to do sierpnia czy września więc w okresie gdzie dużo się chodzi :rofl: nawet opieprz dostałam że kupiłam 2 bodziaki :see_no_evil_monkey:

Uwielbiam ludzi za takie głupie gadanie :smiley: Skoro 6 msc tak szybko mija według nich to chyba na spacery na rękach haha

1 polubienie

Hahaha no właśnie :rofl: ciągle dostaje złote rady przez co każdego dnia obiecuję że już nic więcej nie powiem :rofl: a to w jaki sposób chce żeby było rozwiązanie nikomu nie powiem bo każdy mi mówi co mam robić i co jest dla mnie lepsze :rofl::see_no_evil_monkey:

Myślę że takie wybory ty nie tylko kwestia porad i preferencji, ale też przede wszystkim potrzeb. Osoby wysokie, które wiedzą, że u nich w rodzinie rodzą się duże dzieci szukają wózków i fotelików jak największych, które starczą na jak najdłużej. Osoby, które mają conajmniej godzinę drogi do lekarza, sklepu itp postawią na fotelik, który małemu pasażerowi zapewni jak największy komfort jazdy. My zdecydowaliśmy się na fotelik cloud T bo mamy wszędzie rzut beretem, nie planujemy dłuższych podróży przez pierwsze pół roku, a ja nie wyobrażam sobie na szybki wypad do moich rodziców, czy do sklepu przekładać maluszka zimą z wózka do fotelika i odwrotnie. Na dodatek jest to nosidełko, które w razie potrzeby rozkłada się na płasko, więc maluch nie siedzi ciągle skulony. Wózka jeszcze nie wybraliśmy, ale też staramy się szukać pod kątem naszych potrzeb i warunków.

1 polubienie

No też mam wszędzie blisko ciągle patrzę przez pryzmat kupić coś żeby wystarczyło dłuższy okres czasu. Umówmy się nie są to tanie rzeczy nosidełko z podstawką 2tys a za pół roku kolejne 2 tys bo dziecko urośnie :see_no_evil_monkey: bardziej to mnie przeraża że te rzeczy dla dzieci są strasznie wygórowane a zmiana jest ich co chwilę gdybyśmy tak patrzyli jak producent chce :rofl: no ale właśnie dlatego chciałam postawić na jakiś wózek taki lepszy bo skoro wszędzie mam blisko to pewnie będę działać jak teraz czyli wolę się przejść niż brać auto stąd zastanawiam się nad jakimś wózkiem lekkim i na każdy teren ale tego też jest tyle że nie wiadomo co kupić :see_no_evil_monkey: