Wyprawka dla maluszka

Dziewczyny dziś temat wyprawki :grinning_face: ile tak naprawdę wydałyście na ubranka, aptekę i wózek? Jaki wózek możecie polecić, który sprawdzi się na różne powierzchnie i aby był lekki. Polecajcie w komentarzach :grin:

2 polubienia

Świetny temat! Koszty wyprawki potrafią naprawdę zaskoczyć :sweat_smile:. Ubranka i drobiazgi do apteczki często schodzą szybciej, niż się wydaje, a wybór wózka to już zupełnie osobna przygoda. Każda mama ma swoje sprawdzone rozwiązania, dlatego najlepiej będzie, jeśli podzielicie się swoimi doświadczeniami.

Mamusie, napiszcie proszę: ile mniej więcej wydałyście na wyprawkę i jakie wózki możecie polecić?

My cały czas myśleliśmy o cybexie, natomiast finalnie zdecydujemy się na muuvo quick boho, zobaczyliśmy w sklepie i bardzo nam się spodobał, dodatkowo ma dużo więcej funkcji i dodatków niż cybex :blush:

Ja teraz zdecydowałam się na Anex IQ, głównie ze względu na jego kompaktowość, bo to będzie nasze 3 dziecko, także jak coś zajmuje mało miejsca w podróży to jest u nas porządane :joy:

Tak, patrzyłam też na te wózki ponieważ bardzo ładnie się prezentują, natomiast dla mnie mała gondola i spacerówka to minus, moja siostra ma wózek z małą gondolą i dziecko już w 4 msc się do niej nie mieściło, cały czas jeździ z podkulonymi nogami, a jest jeszcze za małe na spacerówkę

Zrobiłam podsumowanie wydatków około ciążowych, nie tylko rzeczy wyprawkowe dla dziecka, ale też dla wszystkie niezbędne rzeczy dla mnie: ubranka (część z vinted), pieluszki tetrowe i muślinowe, wyprawka apteczna dla dzidzi, dostawka do łóżka Chicco next to me, wózek, krzesełko cybex lemo z dostawka dla newborna i nakładka do rd, wanienka składana stokke, fotelik i baza do fotelika, aspirator do nosa, termometry, inhalator, ale też: moje ubrania ciążowe, koszule i staniki do karmienia, wizyty lekarskie (nie wszystko robimy na NFZ czy z pakietem PZU, robiliśmy np Nifty), fizjoterapię uro, moją wyprawkę apteczną, laktator. Wyszło około 25k. Kilka dużych rzeczy z wyprawki dostaliśmy po bratanku, za drobną „opłatą”.

Jeśli chodzi o wózek, to właśnie go odziedziczyliśmy po moim bratanku - jest to model Cybex Priam, wydaje się bardzo porządny i zwrotny, łatwo się składa. Z minusów to na pewno waga wózka. Sprawdzimy go niedługo w praktyce.

2 polubienia