Hejka mamuśki, a jak z wyprawką? Macie już wszystko ze swojej listy? Ja przyznam, że zaczęłam kompletować powoli wszystko od 12. tygodnia i została mi już chyba do zakupu tylko koszula do szpitala, a od jutra zaczynam 30. tydzień. Może podzielicie się swoimi listami? Albo must have rzeczami
Wow!!! Superancko! Ja zrobilam swoja liste zobaczymy co sie sprawdzi w praktyce
A must have to chyba:
-nakladki na toalete jednorazowe do szpitala, zeby po porodzie bylo w miare komfortowo (tania sprawa na allegro)
-femaltiker na laktacje
-laktator
-woreczki do mrozenia pokarmu
-body kopertowe dla bobasa zeby bylo najwygodniej zakladac
-aerozol do dezynfekcji rąk
-maść pod pieluszke
-pieluszki muślinowe!!!
Mój szpital wymaga minimum wyprawkowego, większość rzeczy jest zapewniona.
Jeśli chodzi o mame, to myślę, że te okłady żelowe z Lansinoh sie super sprawdza, jakosc produktu TOP. Z racji tego, ze na sali porodowej jest wysoka temperatura to zakupiłam też malutki wiatraczek na baterie, trik z insta, rozwazam czy drugiego partnerowi nie kupic
Wyprawka w 99% kompletna, mamy 35tc, zaczelam kompletowac po 22 tyg
Fantastyczny wątek! Zachęcamy wszystkie Mamy do dzielenia się swoimi doświadczeniami oraz listami!
Hej Mamuśki!
Od jutra zaczynam kompletować wyprawkę . mamy połówkowy skan więc dowiemy się czy to chłopiec czy dziewczynka Kupujecie rzeczy online czy stacjonarnie?
Online i w wiekszosci allegro - wychodzi duzo taniej
Zdecydowanie online, więcej rabatów. Jeśli chodzi o higieniczne/medyczne to apteka Gemini super wychodzi, akcesoria, pieluszki itp itd Allegro i ubranka H&M, warto czekać na promki