Trudności związane z brakiem emocjonalnego zaangażowania partnera

Cześć Moi Mili :waving_hand:
Miło mi widzieć takie zaangażowanie na forum, gdyż otworzyło mnie to na podzielenie się swoimi bolączkami.
Mimo że oboje jesteśmy dorosłymi, odpowiedzialnymi ludźmi, którzy zdają sobie sprawę z wyzwań rodzicielstwa, mój partner nie okazuje wystarczającego zainteresowania ani wsparcia emocjonalnego w tym procesie, co dla mnie jest mega przykre . :pleading_face:Jego brak zaangażowania w rozmowy o przyszłości naszej rodziny oraz brak inicjatywy w kwestiach związanych z przygotowaniami do roli rodzica budzą we mnie poczucie osamotnienia, co chyba jest normalne. :sleepy_face:Czuję, że nie dzielimy tego samego entuzjazmu i zaangażowania, co sprawia, że zaczynam wątpić w to, czy naprawdę chce mieć dziecko, czy po prostu zgadza się na to ze względu na mnie. Wszystko mi się już miesza. :sob: Może któraś z Was ma coś do powiedzenia na ten temat :head_shaking_vertically:

12 polubień

Hej Jola
Doskonale cię rozumiem mój mąż też czasem wydaje się być mało zaangażowany oraz oddalony i nie ma takiego entuzjazmu jednak gdy z nim rozmawiałam wyjaśnił mi że on też odczuwa presję i mężczyźni nie zawsze to okazują . Być może twój partner także przeżywa swoje emocje wewnątrz siebie i nie chce albo nie umie o tym rozmawiać . Postaraj się z nim porozmawiać ewentualnie namówić na wizytę u psychologa aby wszystko wyjaśnić
Koniecznie dajwaj znać i trzymam kciuki za was :heart:

5 polubień

Powiem ci z doświadczenia wiem że to tylko tymczasowy okres. Dla faceta cała przygoda z ciążą to jest coś totalnie odległego, i takie humorki to standard :face_with_peeking_eye: Nie przejmuj się i go zagaduj

5 polubień

Ewelinko, mega ci dziękuje za szybką odpowiedź. Naprawdę jestem wdzięczna :smirking_face:

5 polubień

Masz racje :kissing_face_with_closed_eyes: Co ja się będę przejmować :hot_face:

5 polubień

Kochane, mój facet ostatnio powiedział że dziecko będzie jak mu pomogę z remontem :flushed_face:

6 polubień

No chyba sobie żartujesz

7 polubień

Ta sama reakcja :kissing_face_with_closed_eyes: Poważnie

11 polubień

Mnie były facet prał jak wlezie :anxious_face_with_sweat:

4 polubienia

Jejku, tak przykro mi to słyszeć :cry: Nawet nie zdaję sobie sprawy ile przeszłaś, ale pamiętaj że jesteśmy tu po to aby się wspierać więc wal prosto z mostu jak czegoś potrzebujesz :pink_heart:

3 polubienia

Małgosiu, bardzo ci współczuję i jednocześnie chylę czoła bo sama wiem jak cięzko się od kogoś takiego uwolnić…

3 polubienia

Dziękuje Wam z całego serca za te słowa wsparcia. Naszczęście wszystko już jest za mną :upside_down_face:`

3 polubienia

Oj tak, to jest niekończąca się historia :pensive_face:

3 polubienia

Gratuluję Ci wytrwałości, bo nie jest łatwo w takich momentach…

2 polubienia

To my dziękujemy za dzielenie się swoimi historiami :face_holding_back_tears:

1 polubienie

Bardzo mi przykro Małgosiu! :cry: jestem z Ciebie dumna, że dałaś sobie z tym wszystkim radę!