Tętno płodu - czy 170/min to nie za szybko?

Hej,
Ostatnio byłam na wizycie (nieplanowanej) u innego lekarza niż mój prowadzący. Określił, że ciąża jest starsza o prawie tydzień - 10tc+2d, sprawdził FHR wynosiło 170/min. Ogólnie nie stwierdził żadnych nieprawidłowości, ja jednak zaczęłam się zastanawiać czy te serduszko nie bije trochę za szybko? Jak to było u Was? W poniedziałek mam wizytę u swojego lekarza prowadzącego na pewno zwrócę na to uwagę.

Hej, u mnie w 10 tygodniu podczas badania biło 160 uderzeń/min, lekarz powiedział, że to jak najbardziej prawidłowy wynik, więc raczej nie masz powodów do zmartwień :slight_smile: gdzieś czytałam, że początkowo serduszko fasolki bardzo szybko bije, dwa razy szybciej niż mamy i z czasem trochę zwalnia

1 polubienie

Dziękuję za Twoją odpowiedź, czuję się troszeczkę spokojniejsza :bouquet:

1 polubienie

Podobno na poczatku moze tak byc i sa takie glosy (oczywiscie nic potwierdzonego😜) ze jak tak szybko na początku bije to chlopczyk. I u mnie sie sprawdzilo:)) a tetno juz sie nie powtarzalo tak wysokie:)

1 polubienie

Ooo widzisz, a ja słyszałam, że jak tak szybko to :girl: dziewczynka :grin: fajnie, że u Ciebie się sprawdziło! Ciekawe jak będzie u mnie, ale czuję, że to chłopiec :child:

U mnie w 12 tc 168 FHR to jest jak najbardziej prawidłowo, teraz jestem 27 tc i 140 FHR.

1 polubienie

Super! Teraz już naprawdę się czuję uspokojona! Dziękuję za Twoją odpowiedź :smiling_face_with_three_hearts: