Stało się ! Są upragnione kreski

Dziewczyny, stało się !!
W czwartek zobaczyłam 2 kreski ! Dzień przed terminem miesiączki
Wczoraj zrobiona beta 39,300, jutro idę powtórzyć i czekam na wizytę u ginekologa :scream: trzymajcie kciuki, żeby było wszystko dobrze :relieved_face:

3 polubienia

Ogromne gratulacje! :partying_face:

1 polubienie

Ocho cho ! Gratulacje :face_blowing_a_kiss:

1 polubienie

Gratulacje!! Pamiętaj nie sugeruj się wynikami bety. Ja przeszłam załamanie jak sprawdzałam w kalkulatorze… Poszłam do lekarza nawet nie spojrzał na wyniki i kazał nie sprawdzać. W internecie przeczytałam same okropne rzeczy i szlam z najgorsza możliwą myślą. A okazało się że serduszko bije i teraz jestem w 18tyg ciąży. Więc proszę nie zrób jak ja, bo niepotrzebnie będziesz się tylko stresować :slight_smile: trzymam kciuki!!!

2 polubienia

Ahh jestem załamana, dzisiaj beta spadła do 30,200 .. staram się nie myśleć ale chyba wynik mówi sam za siebie :cry: postaram się dostać do lekarza jak najszybciej

Właśnie o tym Ci mówiłam żebyś się nie sugerowała :slight_smile: ja sobie to zrobiłam i stresowałam. A beta ma znaczenie w momencie początku ciąży a nie gdy beta ma 30 tys. Będzie dobrze, nie czytaj internetów! Wiem co mówię, bo dokładnie tak samo miałam, a niepotrzebnie. Pójdziesz do lekarza i usłyszysz już serduszko :heart: głowa go góry! Stres nie jest wskazany dla Ciebie i dziecka

1 polubienie

No ja w zasadzie jestem na początku bo prawdopodobnie 5tydzien ciąży, czyli jest możliwość, że ciąża się utrzyma ? Mimo takiej bety ?

1 polubienie

Kochana dawaj koniecznie znać jak przebiegnie wizyta u ginekologa i nie sugeruj się internetem! Najlepiej wszystko potwierdzić z lekarzem i po prostu bądź dobrej myśli! Jesteśmy z Tobą wszyscy! :pink_heart:

Jak najbardziej ja byłam w 6 tyg :slight_smile: beta się liczy w pierwszych dniach, a nie tyg :slight_smile: bądź dobrej myśli! :grin:

Rozumiem że tobie też beta spadła, a możesz napisać jakie to były wartości ? Ile było a do ilu spadła?

5 tydzień i 30tys hcg :flushed_face: jestem 6+1 i dziś moja beta wyszła 6110 :flushed_face::see_no_evil_monkey: zaczynam się stresować wartościami

Nie sugeruj się, umów się do lekarza dla świętego spokoju i nie róbcie bety bez wyraźnego zalecenia lekarza bo to tylko powoduje niepotrzebny stres. Sama tak miałam. Poszłam do lekarza i jasno powiedział że nie ma co patrzeć na betę. U mnie z miesiączki powinien wyjść 19 tydz a usg pokazuje zawsze tydzień wcześniej czyli 18 tydz. I już bete masz inną. Te wartości właśnie u mnie się różniły w 7 tyg jak badałam. I schiza od razu że wszystko źle a rozwiązanie się okazało prozaiczne, po prostu opóźniona owulacja i beta u mnie totalnie nic nie powiedziała :slight_smile: jedynie że jestem w ciąży :wink:

U mnie był przyrost ale o wiele za mały, to mówił kalkulator, ale rozwiązanie okazało się proste po prostu miałam opóźniona owulacje i tydzień różnicy wyszedł podczas usg. Z miesiączki 8 tydz a usg 7 i stąd nerwy i niepotrzebny stres który powodowało sprawdzanie w kalkulatorze. Po prostu idź do lekarza i niech rozwieje Twoje wątpliwości. Uważam że nie masz się czym martwić :slight_smile: Ale prawda jest taka że uspokoisz się dopiero jak Cię lekarz zbada więc nie zwlekaj i na wizytę.

1 polubienie

Skąd założenie że zrobiłam betę od tak bo mi się nudzi ?? Oczywiście że jestem umówiona do lekarza bo to jest podstawa. Oczywiście że betę robiłam na polecenie lekarza.. nie traktuj mnie z góry i moich komentarzy bo nie wierz co się za nimi kryje.. jestem po stracie.. mam aktywne hasimoto i TAK stresuje się zbyt małym przyrostem hcg bo nie chcę znów usłyszeć od lekarza że bardzo mi przykro i ma dla mnie złe wieści.. i tak za pierwszym razem też było dokładnie tak samo.. idealnie wyliczyłam sobie tydzień ciąży a serduszko było niezwykle silne biło już w 5+6 a w 8+6 już nie biło… jednak tego stresu i strachu przed kolejną utratą nie jest w stanie zrozumieć nikt kto tego nie przeżył. Życzę Ci bardzo dużo zdrowia i gratuluję :heart: obyś nigdy nie czuła tego strachu co ogromna ilość kobiet tutaj :heart: powodzenia

2 polubienia

Uwierz mi że ostatnią rzeczą którą miałam na myśli to to by kogoś oceniać. Chciałam dodać otuchy i wesprzeć że będzie dobrze. Uwierz że wiem co czujesz. Trzymam mocno kciuki za Was mocno :heart: i wyczekuje że wrócisz z samymi dobrymi wieściami :heart: przepraszam jeśli Cię w jakiś sposób uraziłam, nie miałam niczego złego na myśli.

3 polubienia

Super zachowanie! Czasami wydźwięk jakiejś wiadomości może być przez kogoś źle odebrany, to jednak forum i bardzo łatwo coś inaczej odebrać niż chciał nadawcą wiadomości. Cieszymy się dziewczyny, że okazujecie sobie wszystkie wsparcie! :smiling_face:

@milla19993 jesteśmy wszyscy z Tobą! :smiling_face_with_three_hearts:

Niestety, zarodek obumarł i już jestem po wszytskim :downcast_face_with_sweat: ciężki czas, ale jestem dobre myśli, nie nastawiam się na kolejny cykl.. przyjdzie niespodziewanie jak ta ciąża :heart:

1 polubienie

Życzę Ci dużo siły :heart: nie poddawaj się, ja byłam przekonana że mieć dzieci nie będę.. Po 10 latach stał się cud :heart: trzymam za Ciebie kciuki i przesyłam moc dobrej energii :heart:

4 polubienia

Dużo, dużo wsparcia dla Ciebie!