Strach o zdrowie dziecka

Czy martwicie się i to, czy Wasze dziecko będzie zdrowe? Mam jedno poronienie za soba i w tej ciąży towarzyszy mi strach o zdrowie dziecka. Czy wszystko będzie dobrze. W przyszłym tygodniu mam pierwsze prenatalne. Czy po nich odczułyście jakąś ulgę?

2 polubienia

Ja w zeszłym roku poroniłam, teraz jestem w 19 tygodniu ciąży. Pierwsze badania genetyczne dały jakąś ulgę, jednak niepokój towarzyszy dalej i tak już chyba będzie do końca ciąży. Nie ma się czym przejmować, bo to jest całkiem normalne, że boimy się o dziecko (nieważne czy w przeszłości poroniłyśmy czy nie), dlatego głowa do góry i staraj się myśleć pozytywnie, żebyś nie zatraciła się w tych złych myślach, bo ciągły niepokój i stres nie są wskazane :smiling_face:

7 polubień

Tak, ja i moja hipochondryczna natura daje mi się we znaki. Często się martwię tym czy dziecko urodzi się zdrowe i czy wszystko ok. We wtorek pierwsze badania prenatalne, bardzo mocno rozważam dodatkowo Nifty lub Sanco. Myślałaś żeby dodatkowo wykonać te badania?

2 polubienia

Po poronieniu naturalne jest, że martwisz się bardziej o zdrowie swojego dziecka. Wiele mam przeżywa podobne lęki, zwłaszcza przed badaniami prenatalnymi. Raczej dla wszystkich mam wyniki badań genetycznych przynoszą zazwyczaj ulgę, ale to, że stresujesz się i martwisz, jest całkowicie normalne. Po takich badaniach zazwyczaj każda mama czuje się się spokojniejsza. Zmartwienia mogą wracać, ale staraj się jednak myśleć pozytywnie i dbać o siebie, bo to najważniejsze! Przesyłamy Ci dużo siły i trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku! :cherry_blossom: @Kacha

1 polubienie