I badanie prenatalne

Cześć dziewczyny, w przyszły wtorek mam swoje pierwsze badanie prenatalne i potrzebuję jakiegoś słowa wsparcia… bardzo się nimi stresuję.

Ja od położnej usłyszałam takie fakty, ok 20% ciąż wyjdzie podwyższone ryzyko, że trzeba poszerzyć diagnostykę, a z tych 20% później z 95% jednak się nie potwierdza i wszystko jest dobrze. Polecam medytację na trudne chwile, będzie dobrze :heart:

2 polubienia

W poniedziałek byłam na pierwszych badaniach :slight_smile: stresowałam się tym co mi powiedzą czy wszystko jest dobrze z maleństwem czy widać rączki nóżki kość nosowa i narządy.. czy jest ryzyko wad.. za miesiąc kończę 32lata i to moja druga ciąża, pierwszą straciłam a teraz dodatkowo brałam duphaston - ogólnie bałam się czy wszystko dobrze. Lekarz w dniu badania już powiedział mi że nie widzi nic podejrzanego co bardzo mnie uspokoiło. W kolejnych dniach dostałam resztę wyników badan i wszystko dobrze wyszło z bardzo niskim ryzykiem dla dziecka. Je ma co się bać tych badan one nie sa wyrokiem tylko ocena jak dzidziuś rośnie wiec nic sie nie martw

1 polubienie

Dziękuję, byłam dzisiaj i z usg wychodzi że z dzidzią jest wszystko jak w najlepszym porządku. Bardzo dziecko współpracowało i w sumie szybko poszło. Pobrali mi krew i teraz 29.08 mam poradę z genetykiem, gdzie omówimy wyniki badań, ale jestem naprawdę pozytywnie nastawiona… chociaż z rana było ciężko.

1 polubienie

Cieszymy się, że wszystko wygląda dobrze i że badania przebiegły sprawnie :heart: Trzymamy kciuki za poradę z genetykiem!

Też się stresowałam pierwszymi badaniami , tym bardziej że biorę dużo leków. Z fasolką wszystko wporządku, ale faktycznie po badaniu głowa i ciało spokojniejsze😄

Bardzo się stresowałam, jak usłyszałam, że dzidziuś jest zdrowy to aż się popłakałam. Tak że mnie zeszło. Tylko okazało się, że mam zbyt wysokie ciśnienie w jednej z tętnic, co jest podobno w 1 trymestrze normalne, bo naczynia nadal się przebudowują. Czekam na badania krwi.. :smiling_face:

2 polubienia