Testy genetyczne

Cześć dziewczyny. Podpowiedzcie proszę czy robiłyście testy genetyczne typu nifty? Warto, jeżeli badania prenatalne wyszły prawidłowo?

1 polubienie

U mnie prawidłowe badania prenatalne, więc nie robiliśmy dodatkowo nifty.

1 polubienie

Ja zrobiłam. Za niecałe 2 tys. zł nie dokonam rewolucji w życiu, a jednak dowiedzieć sie ze wszystko jest ok w 10+5 tc bylo ulgą. Na pełne wyniki Pappy czekalam do 14 tygodnia, a dla mnie miesiąc niewiedzy to mega dlugo.
No i lekarka mi powiedziała, że na II prenatalne też mogę iść z większym spokojem, bo cześć nieprawidłowości zostaje wykluczona.
Przy kolejnym dziecku tez na pewno zrobię :wink:

Ale skoro Ty już jesteś po I prenatalnych i wyszły okej to trochę inna sprawa. W takim przypadku nie wiem, czy jest sens.

1 polubienie

Hej

Ja miałam po I prenatalnych słabe wyniki z krwi (w UsG wszystko było ok). Zdecydowaliśmy się na badanie Panorama Pro aby rozwiać wszelkie wątpliwości i faktycznie uniknąć stresu przy kolejnych badaniach. Na same wyniki czekaliśmy około 10 dni, ale teraz ze spokojem czekamy na pojawienie się zdrowej córki :slightly_smiling_face:

2 polubienia

Hej, mam 39 lat pierwsza ciąża. Wyniki badań prenatalnych i Pappa-a wyszły dobrze, drugie prenatalne również więc się nie decydowałam na kolejne. Myślę że jakby były jakieś wątpliwości i podejrzenia to wtedy tak :slight_smile: Decyzja należy oczywiście do Was, dużo zdrówka :heart:

1 polubienie