U mnie ciąża 4. Tydzień 21 tylko bulgotanie.
Ja jestem w 21 tygodniu. W poprzednim tygodniu ze dwa razy mi się zdawało, że coś czuję, takie łaskotanie, ale nie byłam pewna. No ale to moja pierwsza ciąża i do szczupłych nie należę, więc uznałam, że może jeszcze chwilę. Przedwczoraj poczułam mocne ruchy pod wieczór i trochę lżejsze wczoraj rano (takie bardziej przelewanie i jakby… skrobanie?), a od tej pory znowu nic. Z tego co czytałam, to normalne, że na początku te ruchy nie są regularne, ale trochę mnie to martwi, zwłaszcza to, że się nasiliły a potem znowu zniknęły… Miałyście tak może? Jutro mam usg połówkowe, mam nadzieję, że będzie wszystko ok…
Pierwsze były takie raz na dzień raz na dwa dni , raz czułam raz nie ,nieregularne i dopiero później się ta regularność podobno obserwuje .U mnie czułam od 17go teraz 21 i już kilka razy dziennie czuje intensywnie ,z każdym tygodniem będzie mocniej i częściej . Nie martw się
Dzięki, jest wszystko ok
Widać muszę jeszcze trochę poczekać zanim zacznę czuć te ruchy bardziej, ale jestem już spokojna ![]()
W pierwszej ciąży jakoś 21+1, w obecnej jeszcze sobie troszkę poczekam. Nie. Stresuj się tym, ściskam! ![]()
Ja 17+6 tak, że nie umiałam tego pomylić z niczym. Wcześniej jakieś stukanie. Ja najlepiej czuje ruchy jak jestem po aktywności fizycznej, posiłku i leżę na plechach ze zgiętą nogą, nic nie mówie i nie pukam w brzuch. Nie masz przodującego łożyska kochana? Nie martw się, że nie czujesz. Każda ciąża jest inna, nie warto się porównywać, trzeba słuchać lekarza.![]()
Dzięki
Ja czułam na wieczór, po kolacji, jak się położyłam na chwilę na boku, ale oprócz tamtych 2 dni to na razie praktycznie nic. Łożysko jest z tyłu, ale ja że tak powiem z tych bardziej puszystych, podobno to też ma wpływ. Ginekolog od usg połówkowego mówiła, że mała siedzi bardziej z tyłu, a dzisiaj byłam też u mojej ginekolog prowadzącej ciążę i obie mówiły też, że ma jeszcze sporo miejsca
Ale na usg widać, że się rusza i wszystko jest dobrze, tylko ja tego jeszcze nie czuję, muszę poczekać ![]()