Kochane, w którym tygodniu poczuliście pierwsze ruchy maluszka?
My aktualnie 20 tydzień i nic Mam wrażenie, że odczuwam takie bulganie (nie umiem tego inaczej określić), ale już sama nie wiem czy mi się wydaje czy nie Póki co Młody rozwija się prawidłowo, jedynie mamy zagrożenie przedwczesnym porodem A wizyta dopiero za tydzień
U nas ruchy były wyczuwalne już w 18 tygodniu. Ale nie martw się, czytałam że to jest zależne od tego na której ścianie jest łożysko i od masy ciała matki
Hej Kochana!
W 20. tygodniu wiele Mamusi zaczyna dopiero czuć pierwsze wyraźne ruchy, zwłaszcza jeśli to pierwsza ciąża. To „bulgotanie”, które opisujesz, brzmi bardzo znajomo wiele przyszłych mam właśnie tak określa pierwsze poruszenia maluszka Jeśli lekarz mówi, że wszystko rozwija się prawidłowo, to świetna wiadomość! Ruchy mogą się jeszcze chwilę „układać”. Rozumiemy Twój stres przy zagrożeniu wcześniejszym porodem, ale trzymamy za Was mocno kciuki i jesteśmy dobrej myśli!
Mam łożysko na przedniej ścianie i ciężko wyczuć, ale u mnie pomogło położenie się albo na wznak albo lewy bok i zjedzenie czegoś słodkiego wtedy zaczyna mnie łaskotać trzeba się wyciszyć i skupić obecnie 23tc