Pierwsze ruchy dziecka

Kochane, w którym tygodniu poczuliście pierwsze ruchy maluszka?

My aktualnie 20 tydzień i nic :confused: Mam wrażenie, że odczuwam takie bulganie (nie umiem tego inaczej określić), ale już sama nie wiem czy mi się wydaje czy nie :face_with_peeking_eye: Póki co Młody rozwija się prawidłowo, jedynie mamy zagrożenie przedwczesnym porodem :confused: A wizyta dopiero za tydzień :confused:

1 polubienie

U nas ruchy były wyczuwalne już w 18 tygodniu. Ale nie martw się, czytałam że to jest zależne od tego na której ścianie jest łożysko i od masy ciała matki :wink:

1 polubienie

Hej Kochana! :yellow_heart:
W 20. tygodniu wiele Mamusi zaczyna dopiero czuć pierwsze wyraźne ruchy, zwłaszcza jeśli to pierwsza ciąża. To „bulgotanie”, które opisujesz, brzmi bardzo znajomo wiele przyszłych mam właśnie tak określa pierwsze poruszenia maluszka :blush: Jeśli lekarz mówi, że wszystko rozwija się prawidłowo, to świetna wiadomość! Ruchy mogą się jeszcze chwilę „układać”. Rozumiemy Twój stres przy zagrożeniu wcześniejszym porodem, ale trzymamy za Was mocno kciuki i jesteśmy dobrej myśli! :white_heart:

Przytulamy ciepło,
Zespół HiMommy :baby::two_hearts:

1 polubienie

Mam łożysko na przedniej ścianie i ciężko wyczuć, ale u mnie pomogło położenie się albo na wznak albo lewy bok i zjedzenie czegoś słodkiego :slight_smile: wtedy zaczyna mnie łaskotać :grin: trzeba się wyciszyć i skupić :slight_smile: obecnie 23tc

2 polubienia