Cześć, czy planujecie iść na ostatnie prenatalne? Na pierwszych i drugich byłam, wszystkie wyniki od początku są idealne dlatego zastanawiam się czy warto
Trzecie badanie prenatalne ma na celu kontrolę dobrostanu płodu, ocenę jego wzrostu, budowy i położenia, a także stanu łożyska i ilości płynu owodniowego. Pozwala to wykryć potencjalne problemy, takie jak hipotrofia, makrosomia, niewydolność łożyska czy inne wady, które mogły ujawnić się w późniejszym etapie ciąży. Jest to kluczowe dla zaplanowania dalszego postępowania i sposobu porodu. Nie widzę powodu żeby rezygnować z tak ważnego badania.
Ja byłam. Uważam, że każde takie obszerne usg jest ważne. Dzięki niemu dowiedziałam się, że mam skrócona szyjkę i wód przy górnej granicy normy. No i dodatkowo piękne zdjęcia na pamiątkę ![]()
Ja również się wybrałam na te badania, oprócz tego co piszą dziewczyny u mnie jeszcze były wykonywane badania Dopplera przy okazji. Dowiedziałam się równie, że moja dzidzia ma bujną fryzurę czyli jednak przesad ze zgagą się zgadza ![]()