Hej, jak wyglądały Wasze pierwsze badania prenatalne, te ok. 12 tygodnia? Były przez brzuch czy przezpochwowe? Lezalyście na kozetce czy fotelu ginekologicznym? I czy Wasz partner mógł być przy badaniu?
Ja będę miała jutro 12+3. Ale z opowieści koleżanek wiem, że to badanie jest już przez powłoki brzuszne. U nas partner jak najbardziej może być przy badaniu ![]()
Powodzenia! Ja mam 12+2, ale to dopiero za dwa tygodnie. Oh jak ja jeszcze tyle wytrzymam. Daj znać jutro jak było ![]()
Ja miałam tak i tak, na kozetce ![]()
Mąż był ze mną praktycznie na wszystkich wizytach, łącznie z tą ![]()
Ja mialam przez pochwę i przez brzuch na kozetce. Partner jest ze mną na każdej wizycie
Miałam przez brzuch, w 12 tc, mimo otyłości, która utrudnia zwykle USG, udało się ładnie wszystko zobaczyć. Badanie było na kozetce, mąż jest ze mną na każdej wizycie od początku ciąży i tym razem też nie było problemu, żeby był obecny, doktor pokazywał i tłumaczył także jemu, co gdzie jest, upewniał się, że wszystko jest jasne dla nas obojga i czy nie mamy jakichś pytań czy wątpliwości. Jak widziałam inne panie w poczekalni to chyba wszystkie były z partnerami.