Egoztyczne wakacje w ciąży?

Dziewczyny, jakie macie podejście do egzotycznych (wietnam, indonezja, malezja) wakacji w 4-6 miesiącu ciąży? Jakie macie podejście? Czy to bezpieczne czy lepiej odpuścić?

Hmm… sama powinnaś zdecydować czy to będzie bezpieczne dla Ciebie i dziecka :slight_smile: jeśli interesuje Cię czy np ja bym się zdecydowała na taki wyjazd ? To zdecydowanie nie :slight_smile: inna flora bakteryjna, cięższy dostęp do opieki zdrowotnej, obawa przed biegunka i odwodnieniem, długi lot no powiem Ci, że im dłużej k tym myślę tym mniej bym się zdecydowała. Krótki lot no wyspy w Europie wydaje mi się bezpieczniejszym rozwiązaniem, opieka zdrowotna nad ciężarną kobieta jest tak samo priorytetowa i podobna do naszej. I w październiku planuje gdzieś wyjechać właśnie to już będzie 6 miesiąc u mnie i same wakacje i odpoczynek uważam za super pomysł pod warunkiem że na pierwszym miejscu stanie bezpieczeństwo Twoje i dziecka :slight_smile: Sama wiesz najlepiej co jest dla Was najlepsze i jaka jest oferta :slight_smile: poczytaj i zdecyduj :slight_smile: myślę że tyle ile kobiet w ciąży tyle podejść do wyjazdów w ciąży czy dużych czy małych :slight_smile: ja ciągle słyszę że „jestem odważna” bo jeżdżę na rowerze, bo chodzę na basen, aquapark i każdą aktywność a jestem w 4 miesiącu..dziecko rozwija się prawidłowo ja czuję się świetnie ale niestety… każdy stał się lekarzem od kiedy dowiedzieli się że jestem w ciąży i najlepiej i tak żebyś się położyła i leżała cała ciąże :rofl:

3 polubienia