Chciałabym zacząć kompletować wyprawkę apteczną dla dziecka i dla siebie - ale nie mam pojęcia gdzie znalezc jakąś listę, co będę potrzebować itd… Czy któraś z Was taka posiada?
Na ten moment na 90% CC
Chciałabym zacząć kompletować wyprawkę apteczną dla dziecka i dla siebie - ale nie mam pojęcia gdzie znalezc jakąś listę, co będę potrzebować itd… Czy któraś z Was taka posiada?
Na ten moment na 90% CC
Wpisz na internecie🤗. Dużo tego jest
Przerabiasz jakąś szkołę rodzenia? Jeśli tak to takie materiały powinnaś dostać, ale z doświadczenia swoich koleżanek wiem, że nie ma co robić wyprawki dla dziecka, bo nie wiesz co ci będzie potrzebne a w momencie kiedy dziecko np będzie mieć gorączkę to lek może już być przeterminowany. Warto mieć rzeczy do pielęgnacji dziecka takiej codziennej a jeśli chodzi o ciebie to to co będziesz potrzebowała po porodzie, podkłady, majtki, kompresy, lanolina hipoalergiczna, ginexid albo inny płyn do mycia po porodzie, ewentualnie coś na laktację ale nie wiesz czy ci się przyda, więc też np ja kupię jak będę potrzebowała ja jestem w 38 tc i życzę ci spokoju i szczęśliwego rozwiązania
Hej Kochana Mamusiu!
Super, że chcesz się przygotować! Na szybko podpowiadamy kilka podstaw:
Dla maluszka: sól fizjologiczna, gaziki jałowe, maść na odparzenia, termometr, aspirator do nosa, probiotyk (oczywiście po konsultacji z pediatrą).
Dla Ciebie po CC: żel przyspieszający gojenie blizny, plastry silikonowe, środek odkażający, herbatka na laktację, wkładki laktacyjne, duże podpaski poporodowe.
Jeśli inne Mamusie mają swoje sprawdzone propozycje śmiało, podzielcie się!
Zespół HiMommy