Stosunek do opieki nad dziećmi i nianiami

Zastanawiam się co sądzicie o opiece nad bobasem przez nianie, albo tym podobne?

2 polubienia

Ja jestem przeciwko bo jednak dziecko musi czuć rodzica, no chyba że pracuje dużo

1 polubienie

W sumie nie mam nic przeciwko, można trafić na super życzliwych ludzi

1 polubienie

Myślę że o ile są to osoby wcześniej sprawdzone to dlaczego nie, zresztą nie każdy ma mozliwość finansową na takie ułatwienie, zwłaszcza w tych czasach

2 polubienia

To zależy od sytuacji i indywidualnych preferencji :blush: Niektóre mamy czują się lepiej, gdy mogą same opiekować się maluszkiem, inne korzystają z pomocy niani, dziadków czy żłobka i oczywiście każda opcja jest w porządku, jeśli Wam oczywiście odpowiada. Ważne, żebyś Ty czuła się komfortowo z podjętą decyzją. Może masz jakieś konkretne obawy lub pytania dotyczące opieki niani? Chętnie podzielimy się doświadczeniami! :two_hearts: Wybór nianiu wcale nie jest taki prosty jak może się wydawać!

2 polubienia

Ja przy pierwszym dziecku miałam nianię, bardzo dziwne uczucie na początku mnie ogarniało, ale niestety nie miałam wyjścia za dużo mialam wszystkiego i potrzebowałam pomocy

1 polubienie

Jak macie znajomą osobę albo z polecenia to czemu nie

2 polubienia

A jak wy myślicie, macie jakieś przychylne zdanie?

1 polubienie

Tak jak wspominaliśmy to jest bardzo indywidualna kwestia u wielu kobiet! :smiling_face: