Hej! Mam pytanie odnośnie badań prenatalnych, jestem umówiona na USG za dwa tygodnie, lekarz tłumaczył mi również o badaniu krwi PAPP-A, ale w sumie mi ich nie zlecił. Dlatego moje pytanie jest takie, czy któraś z was też miała tylko USG prenatalne i później ewentualnie lekarz kierował was na badania krwi? Czy powinnam jednak zrobić je na własną rękę żeby miał porównanie z USG. Czytałam, że większość ma już wyniki na to USG do porównania, ale wolę zapytać jeszcze Was. Pozdrawiam i dużo zdrówka ![]()
Ja gdy dzwoniłam umawiać się na badania prenatalne do przychodni. To Pani kazała przyjść tydzień wcześniej na badanie krwi ze skierowaniem na badania prenatalne i to ma wystarczyć. Mam badania krwi w przyszłym tygodniu a prenatalne jeszcze w kolejnym.
Ja np miałam pobieraną krew do PAPP-A w dniu USG. Na wynik czekałam ok 1,5 tygodnia, jak wyniki były gotowe to wtedy umawiałam sie na wizytę do swojego lekarza prowadzącego. Moja koleżanka miała pobieraną krew tydzień wcześniej i jak przyjechała na USG to miała juz wyniki. Zadzwoń do miejsca, gdzie będziesz mieć robione badania, i dopytaj ![]()
Dzięki dziewczyny
widzę, że właśnie różnie to bywa, zależy od miejsca gdzie się chodzi. Najlepiej jak zadzwonię, ale chciałam też wiedzieć jak u was to wygląda, jeszcze raz dużo zdrówka dla Was ![]()