Okres wydłuża się o kilka dni

Kochani, mój okres, a raczej krwawienie trwa już od 16 dni. Czy powinnam się zjawić do lekarza? :cold_face:

17 polubień

Jezu, kochana to już nie są żarty. Leć i nie zwlekaj :winking_face_with_tongue:

21 polubień

Boże dziewczyno, aż w sercu mnie zakłuło. To na bank hormony i tabletki anty.

6 polubień

Koniecznie idź do lekarza bo to nie brzmi dobrze . Daj znać jak będziesz cos wiedzieć :fearful:

4 polubienia

Moja przyjaciółka tak miała i właśnie okazało się, że wyszły tutaj sprawy na podłożu hormonalnym, także leć jak najszybciej do lekarza niech ci zleci badania! :woman_health_worker:t3:

7 polubień

Mam nadzieje że jak najszybciej się udasz do specjalisty…

8 polubień

U mnie to czasem kilka dni +/- ale nic znaczącego

8 polubień

Proszę nam dać znać jak umówisz się na wizytę! Musimy o Ciebie dbać! :smiling_face:

8 polubień

W takich sytuacjach trzeba się udawać do lekarza jak najszybciej.

7 polubień

To naprawdę długo jak na miesiączke :blush:

7 polubień

Mi się potrafi notorycznie spóźniać i to w najgorszych momentach :upside_down_face:

8 polubień

Najgorzej, ale wiem cos o tym

3 polubienia

Ja właśnie ostatnio miałam taki cykl, że z 30/33 nagle przesunęło mi się na 45 i już miałam taki stres, że coś się tutaj ze zdrowiem u mnie podziało :persevering_face:

3 polubienia

Dokładnie najgorzej!

4 polubienia

Jeju, dziękuję was za tak ochoczą aktywność, doceniam wasze troski i obiecuję dać znać czy wszystko okej :heart_eyes:

3 polubienia

O boże, i jak się ta sprawa rozwiązała

2 polubienia

Miewałam tak dość często, wiecie może z czego to wynika i co można zaradzić?

2 polubienia

Dzień dobry przychodzimy po update w trosce o Twoje zdrowie!

Hej! :blush: Opóźnienie okresu może wynikać z wielu rzeczy. Stres, zmiana diety, intensywne treningi, podróże, problemy z tarczycą czy zaburzenia hormonalne (np. PCOS) mogą rozregulować cykl. Czasem wpływ ma też choroba, odstawienie antykoncepcji hormonalnej albo po prostu organizm potrzebuje chwilę na dostosowanie. Jeśli to jednorazowa sytuacja, może to być przypadek, ale jeśli okres często się spóźnia, warto skonsultować się z lekarzem. Daj znać, jeśli chcesz pogadać! :heart:

1 polubienie

Sama się zastanawiałam, dziękuje! :kiss_mark:

1 polubienie