Kto z Was stosuje metodę termiczną?

Czy któraś z Was prowadzi wykresy temperatury i obserwuje śluz, żeby lepiej poznać swój cykl? :chart_decreasing: Jakie macie doświadczenia? Czy udało się Wam dzięki temu lepiej określić owulację? Dajcie znać!

6 polubień

Słyszałam o tym i wstępnie zagłębiałam się w specyfikacje. Sama metoda termiczna i analiza śluzu to według mnie świetne sposoby na lepsze poznanie swojego organizmu. :pregnant_woman:Muszę przyznać że wiele osób twierdzi, że dzięki temu lepiej określają owulację i zauważają ewentualne nieprawidłowości.A co wy sądzicie? :heart:

14 polubień

Ja stosuję metodę termiczna jak na razie 3 miesiąc już ale bez efektów . W tym miesiącu jednak wydaje się że test owulacyjny + metoda temperaturowa i ładnie mi pokazało owulację która jest dziś

3 polubienia

świetne te wykresy, chyba bardzo pomocne co?

2 polubienia

Tak są naprawdę pomocne szczególnie jeśli robi się to dłużej niż 2-3 miesiące . Dzięki temu lepiej wiadomo kiedy jest owulacja a kiedy po

1 polubienie

Ja stosuje i serdecznie wam polecam. :kissing_face_with_smiling_eyes: Odmeldowuje się do pracy, ale dawajcie znać jak u was

U mnie jak na razie stabilnie prawdopodobnie po owulacji już 3 dzień . Jestem mocno zmęczona ale staram się trzymać . Dziś mam kontrolę u ginekologa żeby zobaczyć jak to wszystko wygląda

A tak wygląda mój wykres jak na razie

2 polubienia

I dziewczyny jestem dziś po ginekologu
Oficjalnie jestem po owulacji

• Endometrium 11 mm
  • ciałko żółte widoczne w prawym jajniku

Jak na razie wszystko wygląda jak najbardziej prawidłowo a w sobotę badanie progesteronu . Zastanawiam się czy robić tez beta hcg ale to może być za wcześnie

Ps mój dzisiejszy wykres

3 polubienia

No dokładnie, prosto, zwięźle, i na temat

3 polubienia

Nic dodać nic ująć :smiling_face:

1 polubienie

Ja planuję obserwować ale nie wiem od czego zacząć

2 polubienia

Możesz zacząć od podstaw – codziennego mierzenia temperatury bazowej (rano, przed wstaniem z łóżka) i obserwacji śluzu szyjkowego. Warto prowadzić notatki

Zeby jeszcze był na to czas. Masz jakieś poradniki na
jutubach

1 polubienie

Postaramy się dla Was przygotować jakiś materiał, pozdrawiamy!

2 polubienia

Doceniamy to mega, dziękuję :smiling_face:

1 polubienie

U mnie update wykresu co jakiś czas ta temperatura rośnie i spada ale to chyba dobrze że nie poniżej 37 stopni . Dziś 6-7 dzień po owulacji

I jak z tym materiałem?

Jeśli chodzi o sprawdzanie dni płodnych to podsyłamy materiały: https://www.youtube.com/watch?v=VdsqpFBDnK0 oraz ten materiał odnośnie sprawdzenia temperatury: https://www.youtube.com/watch?v=xHt6tLTyPO4

1 polubienie

U mnie mały updated jeśli chodzi o wykres jak na razie temperatura nie spada . 11 dni po owulacji

Może jakieś rady jak zacząć używać metody termicznej? Jaki jest pierwszy krok? :smiley: