Kopniaki w kierunku krocza

Cześć! Jestem w 26 tygodniu i od paru dni moje dziecko upatrzyło sobie nowy cel do kopania, mianowicie mój pęcherz i okolice krocza. To co mnie zaczyna niepokoić to to, że te ruchy zaczęłam czuć delikatniej niż typowe kopnięcia w brzuch - bardziej to przypomina małe trzęsienie niż punktowy kop, oraz to że najwyraźniej młoda nie ma ochoty ustawić się normalnie i kopać jak do tej pory. Czy też tak macie?

1 polubienie

Miałam tak przez chwilę, ale potem dziecko zmieniło pozycję - więc pewnie kwestia czasu, aż się przekręci :slight_smile:

2 polubienia

Mój malutki też ma takie ułożenie czasami i te kopnięcia czuję troszkę lżej później zmienia pozycje i kopie jak piłkarz :rofl:

2 polubienia

A to u mnie ostatnio codzienność, mała jak nie kopie w pęcherz to w żebra i też po całym brzuchu robi demolkę, jak kopie po pęcherzu to faktycznie mniej czuć kopanie, ale jednak wiadomo, że to ona :grin:

2 polubienia

To, co opisujesz, brzmi dość normalnie maluch rośnie i zaczyna mieć mniej miejsca, zmienia pozycje więc ruchy mogą być delikatniejsze i bardziej przypominać “przesuwanie” albo drżenie niż typowe kopnięcia. Jeśli jednak coś Cię niepokoi to najlepiej skonsultować się z lekarzem, żeby mieć spokojną głowę.