35 tc . Czy macie tak, że jednego dnia ruchy dziecka są mocno wyczuwalne, a innego np ledwo co ?
W sobotę moja tak kopała, że spać nie mogłam a dziś ledwo co przez cały dzień poczułam jakieś ruchy.
Zastanawiam się czy to normalne…
35 tc . Czy macie tak, że jednego dnia ruchy dziecka są mocno wyczuwalne, a innego np ledwo co ?
W sobotę moja tak kopała, że spać nie mogłam a dziś ledwo co przez cały dzień poczułam jakieś ruchy.
Zastanawiam się czy to normalne…
Hej, moja też czasami robi salto cały wieczór a czasami śpi dłuższy czas. A próbowałaś zjeść coś słodkiego, napić się zimnej wody, położyć na chwilkę i obserwować?
pozaczepiaj też trochę bobasa delikatnym pukaniem w brzuszek.
Zdecydowanie mam to samo i jestem w tym samym tygodniu
codziennie zastanawiam się czy wszystko jest okej . Raz ruchy są wyczuwalne bardzo mocno a raz muszę się wczuć i zrelaksować żeby coś poczuć .Mam łożysko na przedniej ścianie co podobno działa trochę wygluszajco na ruchy .Lekarz mówił mi że najlepszą metodą na sprawdzenie czy wszytko ok jest zjedzenie czegoś ,odczekanie pół godziny odpoczynek wtedy na lewym boku i liczenie ruchów przez godzinę jeśli jest 10 jest ok
jeśli nie to liczymy kolejną godzinę jeśli jest 10 to jest ok
Jeśli po tym liczeniu jednak niepokoi nas ilość ruchów zawsze jechać na wizytę do lekarza (Sor )
36tc. Czasami potrafię nie czuć ruchów 2 dni ale potem daje takie show że nie można wytrzymać ![]()
czasem w nocy jest bardziej pobudzone ale to mąż mówił bo ja w nocy nic nie czuję a on zawsz ma rękę na moim brzuchu ![]()